?DİĞER ŞEHİRLER GİBİ DEĞİLİZ?

?DİĞER ŞEHİRLER GİBİ DEĞİLİZ?

Başkan Çelik, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği´nde Esnaf Sohbetleri´ne katıldı.

Başkan Çelik, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği´nde Esnaf Sohbetleri´ne katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği´nin Esnaf Sohbetleri´nde yaptıkları yatırımları anlattı ve Kayseri´deki belediyeciliğin farklılıklarını dile getirdi. Gelişmek ve büyümek için daha fazla çalışmak gerektiğini belirten Başkan Çelik, Kayseri´deki şehircilik ve belediyeciliğin çok özel olduğunu vurguladı.

Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği´nin Esnaf Sohbetleri´ne birliğe bağlı oda başkanları katıldı. Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, Büyükşehir Belediyesi´nin esnafa bakışından duydukları memnuniyeti dile getirerek, ?Belediyemize geldiğimizde hiçbir zaman kapıdan dönmüyoruz ve sıkıntılarımıza çareler buluyorsunuz. Bunun için esnafımız adına teşekkür ederim? dedi.

?KAYSERİ´DE ÇOK ÖZEL BİR BELEDİYECİLİK VAR?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de esnaflığın önemini vurguladı ve esnaflıkta elde edilen tecrübelerin hayatın her döneminde insana katkı verdiğini söyledi. Canıtez bir yapısı olduğunu, bu alışkanlığı da babasının dükkanında çıraklık yaparken elde ettiğini ifade eden Başkan Çelik, ?Babam biz yarıştırarak, rekabete sokarak bu alışkanlığı verdi. Şimdi de diğerlerinden önde olmanın gayretiyle hızlı çalışıyoruz. Dün evden erken çıktım. Sabahın erken saatinde yaya olarak alt geçit inşaatlarına gittim. Böyle çalışmayınca iş bitmiyor. Bitiyor; ama diğer şehirler gibi oluyorsunuz. Biz diğer şehirler gibi değiliz. Kayseri´deki şehircilik belediyecilik çok farklı ve özel. Kayseri´de iyi bir uyum var. Tüm yönetim dinamikleri, sivil toplum örgütleri, iş alemi, belediyeler, valilik, güvenlik bürokrasisi, akademik çevre hep Kayseri eksenli düşündüğü için çok şükür diğer şehirlerin üstünde büyüyoruz? dedi.

?EKONOMİYİ BÜYÜTMEK ZORUNDAYIZ?

Hiç boş durmadıklarını ve her zaman koşturduklarını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, ?Bu yıl 400´den fazla ihale yaptık. Belediyecilik tarihimizin en yoğun yıllarını yaşıyoruz dersem mübalağa etmemiş olurum, çünkü hizmet ve yatırımlarımızı herkes hissediyor. 16 ilçemizde 700´den fazla şantiyemiz var. 700´den fazla noktada her dairemizin levhası var. Bunların her biri de en az 1 milyonluk işler. Kayseri´yi şantiyeye çevirdik. Bu yıl Kayseri´ye sıcak para olarak verdiğimiz para 1 milyar TL´yi geçti. Ekonomiyi büyütüyoruz. Biz belediyeler siz esnaflar olarak ekonomiyi büyütmekle mükellefiz. Bunun için de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Personel çalıştıran, değer yaratan, katma değer üreten herkesin yanındayız? diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, toplantıda ulaşımdan kentsel dönüşüme, sosyal tesislerden yeşil alan çalışmalarına kadar pek çok konuda bilgi verdi ve esnafların sorularını cevaplandırdı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"