DİKKAT METEOROLOJİ UYARDI !

DİKKAT METEOROLOJİ UYARDI !

SİBİRYA SOĞUKLARI HAFTA SONUNA KADAR DONDURACAK ?

Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz haber ekibimiz aracılığı ile ilimiz sakinlerini uyararak bölgemizi etkisi altına alana Sibirya Soğuklarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi? Özellikle gece saatlerinde etkisini artıracak olan soğuk havaların ortaya çıkartacağı don olaylarına dikkat edilmesini uyarısında bulunan Bölge Müdürü Yılmaz Vatandaşlarımız soğuk havanın ulaşımda oluşturabileceği buzlanma ve don olayına karşı tedbirli olmalarında fayda olduğunun altını çizmek istiyorum? diye konuştu?
Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz haber ekibimiz aracılığı ile ilimiz sakinlerini uyararak bölgemizi etkisi altına alana Sibirya Soğuklarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi?
Bölge Müdürü Yılmaz yaptığı değerlendirmede soğuk havaların gelecek haftaya kadar etkisini sürdüreceğini vurgulayarak şunları kaydetti? ? Geçen hafta soğuk geçen haftalardan sonra mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkları ölçtüğümüz nispeten ılık bir hafta yaşamıştık? Ancak bu hafta tekrar kış şartlarına dönüş yaptık. Mevsim normallerinin oldukça altında sıcaklıkları ölçmeye başladık ve bu ölçümler hafta boyunca da devam edecek. Genel olarak baktığımızda yüksek basınç ve atmosferin üst seviyesindeki soğuk havanın hafta boyunca ilimiz genelinde olacağını tahmin ediyoruz? Önemli bir kar yağışı beklentimiz yok. Ancak Cuma gününe kadar aralıklı olarak hafif kar yağışı devam edecek. Şu anki tahminlerimiz doğrultusunda her hangi bir kar yüksekliği oluşturacak boyutta bir kar yağışı beklenmiyor . Sadece hafif kar yağışı dediğimiz miktarı oluşturmayan soğuğun etkili olduğu günler bizi bekliyor. Yine bu haftanın önemli olayların bir tanesi de Perşembe günü özellikle tabi soğuğunda kaynağı olarak bunu gösterebiliriz. Kuzeyli yönlerden kuvvetli bir rüzgar beklentimiz var ? Perşembe günü için,haftanın genelinde mevsim normallerinin altında bir sıcaklık ölçeceğiz. Bu hafta için uzun yıllar ortalamamız en yüksek sıcaklıklarda +7 derece, en düşük sıcaklıklarda -5 derece civarında olacak? Ancak ifade ettiğim gibi bu hafta bu rakamlarının oldukça altında değerler ölçeceğiz. Genellikle en yüksek sıcaklıklarımız sıfır derecenin altında -1 ve -2 derece ile artı dereceleri görmeyeceğiz? En düşük sıcaklıklarda özellikle kent merkezinde -10 ila -12 bandında oldukça mevsime göre normallere göre soğuk bir hafta,yine yüksek ilçelerimizde Pınarbaşı,Sarız gibi ilçelerimizde -20 değerli rakamları değerleri bu hafta boyunca göreceğiz.?
Bölge Müdürü Yılmaz sözlerinin sonunda vatandaşlara uyarıda bulunarak ?Önümüzdeki hafta başına kadar bu soğuk havanın ilimiz genelinde etkili olacağı yönünde, özellikle ben ulaşımdaki vatandaşlarımızın soğuk havanın oluşturabileceği buzlanma ve don olayına karşı tedbirli olmalarında fayda olduğunu ifade etmek istiyorum? dedi?
HABER : C.ÜSTEN



"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı