DİKKAT UZMANLAR ÖNERİYOR!

DİKKAT UZMANLAR ÖNERİYOR!

?GÜNDE 4 ADET KAYISI TÜKETMEYİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİN?

Yaz meyveleri içerisinde turuncu-sarı rengiyle öne çıkan kayısı vitamin ve mineral deposu olmasının yanı sıra zengin posa içeriğiyle insan sağlığı için çok büyük önem arz ettiğini belirten beslenme ve diyetetik uzmanları ?Günde 4 adet kayısı tüketmeyi alışkanlık haline getirseniz düşük kalorisi ile dikkat çeken bu meyve bağışıklığınızı güçlendirir, kalbinizi güçlendirir, kansere karşı koruma sağlar, kilo vermenize yardımcı olur, cildinizi yeniler? değerlendirmesinde bulunuyorlar?

İçeriğindeki A, C, E vitaminleri; demir, magnezyum, kalsiyum ve fosfor içeriği ile sağlık açısından önde gelen besinlerden biri olan kayısının günde 4 adet tüketilmesinin sağlıklı bir ömür sürmek açısından son derce faydalı olduğuna dikkat çeken beslenme ve diyetetik uzmanları "Meyvelerin olumlu etkilerinden faydalanabilmek için porsiyon kontrolü olmazsa olmaz. Kayısı için porsiyonu 4 kayısı olarak düşünebiliriz. Düşük kalorisi ile göze çarpan meyvelerden biri olan kayısının 1 porsiyonu ortalama 50 kalori civarındadır. Buna karşın porsiyon kontrolü sağlamak özellikle de karın bölgesi yağlanmasına ve kan şekerinin yükselme riskine karşı çok önemli? değerlendirmesinde bulunup , kayısının faydalarını şöyle sıralıyorlar?

CİLDİ YENİLİYOR?

Yaz aylarında güneş, havuz, deniz derken cildimiz yıpranıyor. Bu olumsuz çevresel faktörlerin etkilerini azaltmak için antioksidanlardan zengin bir beslenme planı önemli. Kayısı cildin yenilenmesinde öne çıkan meyvelerden biri. İçeriğindeki vitaminler cilde esneklik sağlayan kolajen yapımını da destekliyor.

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUYOR

Bağırsakları çalıştırıcı etkisi, tok tutucu özelliği, düşük kalorisi ve tatlı krizlerine karşı iyi bir çözüm olması kayısıyı yaz aylarında kilo verme programlarının vazgeçilmez meyvesi haline getiriyor. Günde 4 adet taze kayısı 1 kase yoğurt veya 1 su bardağı kefir ile bir ara öğün olabileceği gibi kahvaltı sofralarında da peynir, yumurta ve yeşilliğin yanında tatlı ihtiyacını da karşılayan iyi bir alternatif oluyor.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

Güçlü bir bağışıklık sistemi daha iyi hissetmemize yardımcı oluyor, daha enerjik hissetmemizi sağlıyor, bizi hastalıklardan koruyor. Yeterli ve dengeli beslenme, yeterli su tüketimi ve düzenli uyku güçlü bağışıklık sistemi için şart. Yeterli ve dengeli beslenmenin içerisine mevsim meyvelerini dahil etmek de önemli. Kayısı antioksidan içeriği, vitamin ve mineral örüntüsü ile bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardım ediyor. Özellikle A ve C vitamini sayesinde vücut direncini artırıyor.

KALBİ GÜÇLENDİRİYOR

Potasyum, C vitamini ve posa kalbi korumak için önemli. Kayısı bu üç önemli bileşen sayesinde kalp krizi, inme gibi çeşitli kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösteriyor. Ayrıca kan damarlarının ve arterlerin üzerindeki baskıyı azaltarak kan basıncını düşürüyor, fazla kolesterolün birikmesini önleyerek kalbin yükünü hafifletiyor.

KANSERE KARŞI KORUYOR

Antioksidan özelliği sayesinde serbest radikallerle savaşarak kansere karşı koruyucu özellik gösteren kayısı özellikle kolon kanserinden korunmada posalı beslenme altın anahtardır ve kayısı posa içeriği ile de öne çıkmaktadır. Hem antioksidan özelliği hem posa içeriği hem de barındırdığı vitamin, mineraller kanserden korunmada son derce etkili ?

BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIYOR

Kayısı posa içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini hızlandırıcı etkiye sahip. Posa bağırsaktaki atıkların yumuşamasını ve bağırsaktan geçişinin hızlanmasını sağlayarak sindirimi kolaylaştırıyor ve kabızlığı önlüyor.

DEMİR TAKVİYESİ YAPIYOR

Demir eksikliği anemisi halsizlik, baş dönmesi, sindirim sorunları gibi semptomlarla yaşam kalitesini düşüren ve sık görülen bir sağlık sorunu. Kırmızı kan hücreleri olmazsa organların çalışmasında problemler oluyor. D emir kırmızı kan hücrelerinin yapımı için çok önemli. Kayısı demir içermesi nedeniyle demir eksikliği olanların her gün düzenli kayısı tüketmesi çok faydalı.

GÖZLERİ GÜÇLENDİRİYOR

Göz sağlığı için özellikle A, C, E vitaminlerden zengin beslenmek önemli ve kayısı bu vitaminlerin hepsini içeriyor. A vitamini gece körlüğüne karşı koruyucu, E vitamini gözleri direkt olarak serbest radikal hasarından koruyor. Aynı zamanda, kayısıya sarı-turuncu rengini veren karotenoid, beta karoten A vitamininin öncüsüdür. Tüm bu özellikleri ile kayısı göz sağlığı için önemli bir yere sahip?



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı