DİKKAT UZMANLAR UYARIYOR !

DİKKAT UZMANLAR UYARIYOR !

?KARNABAHARI SOFRALARINIZDAN EKSİK ETMEYİN?

Bu haberimizde sizlere muhteşem bir kış sebzesi olan karnabahardan bahsetmek istiyoruz... Uzmanlara göre vücutta oluşan yağ hücrelerinin en büyük düşmanı olan Karnabaharın kış ayları boyunca haftada en az üç öğün tüketilmesini tavsiye ediyorlar? Yüksek orandaki lifleri sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasında etkili olan, kabızlığı gideren, idrar söktüren, hem düşük kalorili hem bol lifli bir besin olmasından dolayı zayıflamaya yardımcı olan karnabaharın sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini kalın çizgilerle çizen uzmanlar az su ile çok fazla haşlamadan ve ya buharda pişirilmesi gerekti hatırlatmasını da yapmadan geçmiyorlar?.
?Kış ayları ile birlikte günlerin kısalması, havanın soğuması, hareketin azalması, karanlık saatlerin uzaması nedeni ile vücut kendi savunmasını ve ısısını koruyabilmek için metabolizma hızını yavaşlatır ve yağlanma eğilimine girer? tesbitinde bulunan uzmanlar vatandaşları uyararak ?Kilo almaya yatkın bünyesi olanlar yaşam tarzına ve beslenme alışkanlıklarına dikkat etmelidirler ? uyarısında bulunuyorlar?
Ve tavsiyelerini sürdürerek ; kışın vücudumuzda olan bu değişikliklerle daha kolay baş edebilemek için; hepimizin çok yakından bildiği ama gerek kokusu, gerekse gaz yapıcı özelliklerinden dolayı belki de mutfaklarımızda çok tercih etmediğimiz bir kış sebzesi olan karnabahara mutfaklarımızda daha çok yer açmamız gerektiğine dikkat çekiyorlar?
?Özellikle bel çevresinde oluşan yağlardan kurtulabilmek için kışın haftada en az 3 gün karnabaharı sofralarınıza koyun? tavsiyesinin altını kalın çizgilerle çizen uzmanlar tavsiyenin sebepleirni ise şöyle sıralıyorlar?
* Çok iyi bir lif kaynağı olduğu için midede hacim kaplar ve daha çabuk doygunluk oluşturur. Özellikle sofraya oturduğunuzda ilk yemek olarak karnabahar salatası veya fırında karnabahar veya haşlanmış karnabahar olarak tercih ederseniz asıl kalorili olan ana yemeği daha az yersiniz.
* Karnabahar çok iyi bir yağ yakıcı olan C vitamini ve Folik asit açısından zengindir. Hücre bazında metabolizma hızının artmasını sağlar.
* Karnabahar içinde fosfat, potasyum ve indol-3 adlı maddeler bulundurur. Bu maddeler nedeni ile meme, mide ve kalınbağırsak kanserine karşı koruyuculuğu vardır.
* Demir minerali açısından ayrıca zengin olduğu için kansızlığa bağlı olan halsizlik ve yorgunluk gibi semptomların daha az hissedilmesini sağlar. Bu bağlamda yeme isteğini azaltır.
* Içindeki yüksek potasyum ve sülfürlü maddeler tansiyonun dengelenmesini sağlar. Fazla kilolu hastalarda görülen yüksek tansiyon ataklarının daha az olmasını sağlar. Kalp-damar hastalıklarına karşı vücudu korur. Kişinin daha hareketli olabilmesinin yolunu açar.
* Yüksek kalsiyum içeriği nedeni ile metabolizma hızını hafif yükseltir. Bununla birlikte kemik ve diş sağlığı üzerine etkilidir.
* Anti-oksidan gücü yüksek olduğu için hücrelerin temizlenmesine katkısı olur. Bağışıklık sistemini iyileştirir. HABER : NESLİHAN NİLKALI



İncesu’da sağlık hizmetleri değerlendirildi

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi