DİKKAT UZMANLAR UYARIYOR

DİKKAT UZMANLAR UYARIYOR

KAR GÖZLERİNİZİ KARARTMASIN !

Ülkemizi etkisi altına almaya hazırlanan kar öncesi uzmanlar kar körlüğüne karşı uyarıyor. Güneşten gelen ultraviyole ışınlarının karlı ve buzlu zeminlerden yansıyarak göze zarar verdiğine dikkat çeken Acıbadem Kayseri Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Abdullah Özkırış ?Güneş gözlüğü ya da koruyucu gözlük kullanmadan uzun süre karlı ve buzlu zeminlere bakmak korneada güneş yanığı oluşturarak kar körlüğüne sebep olabiliyor. Bu nedenle göz sağlığını tehlikeye atmamak için kış mevsiminde de ultraviyole özellikli güneş gözlüğü kullanmaya özen gösterilmeli? tavsiyesinde bulunuyor.
Soğuk hava dalgasıyla birlikte Türkiye´yi etkisi altına almaya hazırlanan kar, göz sağlığı için tehlike oluşturabiliyor. Özellikle karlı ve buzlu zeminlerden yansıyan ışınlara uzun süre korunmasız olarak maruz kalmanın kar körlüğüne davetiye çıkardığını vurgulayan Acıbadem Kayseri Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Abdullah Özkırış ?Gözde ağrı, batma, yanma, aşırı sulanma, ışıktan rahatsızlık duyma ve görme bozukluğu gibi şikâyetlere neden olan fotokeratit ya da bilinen diğer ismiyle kar körlüğü, kornea tabakasında oluşan güneş yanığı olarak da biliniyor. Karla kaplı alanlarda uzun süre yürüyen, araç kullanan ya da kış sporlarıyla ilgilenen kişilerde sık karşılan kar körlüğüne, aynı zamanda parlak yapay ışık kaynağı olan solaryum ve fotoğraf makinesi ışıkları da sebep olabiliyor? değerlendirmesinde bulundu?
Deniz seviyesinden yükseldikçe ultraviyole ışınlarının etkisi arttığı için kayak merkezlerinde çok daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Göz Hastalıkları Uzmanı Özkırış göz sağlığı için kış mevsiminde de güneş gözlüğü kullanmanın önemli olduğunu vurguladı?
Kar körlüğünün gözde kuruluk hissiyle ilk belirtilerini verdiğini hatırlatan Göz Hastalıkları Uzmanı ÖZKIRIŞ ?Kar körlüğü ile birlikte göz 8 ila 12 saat içerisinde ışığa karşı aşırı hassasiyet göstermeye başlar. Bu hassasiyet zaman ilerledikçe kişinin gözünün içerisinde kum tanesi varmış hissi yaratır ve gözlerde sürekli sulanmayla birlikte devam eder? ifadesini kullandı?
Kar körlüğünün yoğun hasar yaratmadığı vakalarda şikâyetlerin birkaç gün içerisinde geçtiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özkırış tedavi edilmediği takdirde gözde yarattığı ağrıların rahatsız edici boyutlara ulaşabileceğine dikkat çekerek ? Kar körlüğüne dair belirtilerle karşılaşıldığında mutlaka bir göz hekimine başvurularak gözde oluşan hasar tespit edilmeli ve geç kalmadan tedaviye başlanmalıdır? bilgisini verdi?
Sözlerinin sonunda ?Kar Körlüğü´ne karşı alınacak en etkin önlemin koruyucu özelliği olan ultraviyole gözlük kullanmak olduğunun altını çizen Op.Dr. Özkırış ?Gözlük olmadığı zamanlarda ise gözün karla temas etmesini önlemek için mümkün olduğunca koyu renklere bakılabilir? tavsiyesinde bulundu?
HABER? C.ÜSTEN



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı