DİKKAT UZMANLAR UYARIYOR !

DİKKAT UZMANLAR UYARIYOR !

?ŞEKERLİ GIDALARIN SEBEP OLDUĞU DİŞ ÇÜRÜKLERİ TEHLİKELİDİR?

Güzel ve sağlıklı dişlerin, estetik avantajlarının yanı sıra genel vücut sağlığımıza da olumlu etkisi olduğunu vurgulayan ağız ve diş sağlığı uzmanları bayram süresince özellikle çocukların şekerli gıda tüketimlerindeki artışın diş sağlığını olumsuz etkilediğine dikkat çekerek ? Şekerli gıdaların aşırı tüketilmesi sonucu oluşacak çürüklerin İhmal edilmesi kalp-damar hastalıklarına, romatizmaya, ülsere, böbrek ve karaciğer sorunlarına hatta kansere bile neden olabilmektedir? uyarısında bulunarak şekerli gıda tüketilmesi sonrası dişlerin mutlaka fırçalayın tavsiyesinde bulunuyorlar?
Güzel ve sağlıklı dişlerin, estetik avantajlarının yanı sıra genel vücut sağlığımıza da olumlu etkisi olduğunu vurgulayan ağız ve diş sağlığı uzmanları bayram süresince özellikle çocukların şekerli gıda tüketimlerindeki artışın diş sağlığını olumsuz etkilediğine dikkat çekerek öncelikle şekerli gıdakların tüketimini azaltıp, şekerli gıdaların ardından mutlaka dişlerin fırçalanması gerektiği uyarısında bulunarak ağız ve diş sağlığının öneminin farkındalığında olan ülkelerde diş hekimine 6 ayda bir gitme zorunluluğu varken ülkemizde böyle bir zorunluluk olmamasına dikkat çekiyorlar?
Ağız ve diş sağlığı uzmanları ileride oluşabilecek sistematik rahatsızlıkların önüne geçebilmek için ağız ve diş bakımını düzenli yapmak, koruyucu ve önleyici tedavileri yaptırmanın esas olduğunun altını çziyorlar?
Ağız ve diş bakımında sağlıklı dişlere sahip olmak için azami hassasiyet gösterilmesinin önemine dikkat çeken uzmanlar bayramlarda özellikle çocukların kontrolsüz şeker ve şekerli gıdalar tüketmesi sonucu ileride telafisi mümkün olmayacak ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verecek ciddiyette diş rahatsızlıklarının ortay çıktığına işaret edip gündelik yaşamımızda süreklei uygulamamız gereken 10 altın kuralı sıralıyorlar?
1-) Sabah ve akşam dişleri fırçalamak, diş ipi kullanmak ve ağız gargaraları ile dişlerin detaylı tam temizliğini yapmak.
.2-) Dengeli beslenme ağız ve diş sağlığı açısından oldukça önemlidir.
3-) Fındık, ceviz gibi sert besinler dişlerle kırılmamalıdır.
4) Havuç, elma gibi lifli ve çok sert besinleri yemek bir nevi diş fırçası görevi üstlenerek, dişleri temizler ve güçlendirir.
5) Şeker,çikolata lokum gibi gıdalardan sonra dişlerin özellikle fırçalanması veya bol su ile çalkalanması gerekmektedir. Bu kuralı uygulamaya özellikle bayramlarda çok hassasiyet göstermeliyiz?
6) Özellikle çocukluk çağında dişlerin çıkması ile birlikte azı dişlere fissürörtücü uygulanması çürükleri önlemektedir.
7) Şekersiz sakız çiğnemek dişlerin temizlenmesine yardımcı olur.
8) Asitli içecekler yerine doğal meyve suları veya maden suları tercih edilmelidir.
9) Düzenli diş hekimine giderek, belirli aralıklar ile panoramik röntgen çektirerek çürük kontrolü yapılmalıdır.
10) Flor uygulaması ile dişleri güçlendirmektedir.

HABER: N.NİLKALI



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı