DİKKAT UZMANLAR UYARIYOR !

DİKKAT UZMANLAR UYARIYOR !

AŞIRI SICAKLAR HAYATİ TEHLİKE YARATABİLİR?

Yaz aylarının en sıcak günlerinin yaşandığı sürecin içinde olduğumuza dikkat çeken uzmanlar aşırı sıcakların ortaya çıkaracağı olumsuzluklara karşı vatandaşları uyararak dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiyesinde bulunuyorlar? Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcakların güneş çarpmalarına, tansiyon yükselmelerine, beyin kanamalarına, hatta felce neden olabileceğini ve bu tür durumlarda ölüme varan sonuçlar ile karşılaşılabileceğini vurgulayan uzmanlar özellikle öğle saatlerinde mecbur kalmadıkça sokağa çıkılmaması tavsiyesinde bulunuyorlar?.
Aşırı sıcakların kalp hastalığı, yüksek tansiyon, diyabet, dolaşım-solunum problemi, alkolizm gibi kronik hastalığı olan kişilerin yaşamını tehdit edeceğine dkkat çeken uzmanlar aşırı sıcaklar nedeni ile ulaşımda büyük can ve mal kayıplarının yaşandığı kazaların belirgin bir biçimde arttığını hatırlatarak dikkatli ve tedbirli olunması yönünde vatandaşları uyarıyorlar?
Son yıllarda çok sık olarak yaşanan aşırı sıcakların ve bunların neden olduğu olumsuzlukların hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeler için su kaynaklarının yönetimi açısından da büyük sorunlara neden olduğunu hatırlatan uzmanlar artan sıcaklarla birlikte vatandaşlara sıcaklardan korunmaları konusunda uyarılarda bulunurken; aşırı sıcaklardan korunma yöntemlerini de şöyle sıralıyorlar?
Özellikle Kanser hastaları, kemoterapi hastaları veya değişik deri hastalığı olanlar güneş ışınlarından korunmaya özellikle dikkat etmelidir. Güneş ışınlarının etkisinin güçlü olduğu saat 10:00-16:00 arasında güneş ışınlarından kaçınmalıdır. Dışarıda bulunulduğunda açık renkli, hafif, bol giysiler tercih edilmeli; şapka giyilmeli ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanılmalıdır.
Dışarıda çalışması gerekenler mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sık sık tuz içeren sulu gıdalar almaya dikkat etmelidirler. Yoğun fiziki aktivite ve spor yapmak için sabah ve akşam saatleri tercih edilmeli, her bir saatlik spor için en az 2-4 bardak sıvı alınmalıdır. Ağır fizik aktivitelerden kaçınılmalıdır. Risk altındaki yetişkinler ve yaşlılar, günde en az iki kez güneş veya sıcak çarpması yönünden izlenmelidir. Bebekler ise bu açıdan daha sık izlenmelidir. Bebek, çocuk, engelliler ve hayvanlar kapalı ve park etmiş araçlarda kesinlikle bırakılmamalıdır. Araçların iç ısıları, klima olsa dahi park edildikten çok kısa süre sonra yükselmektedir. Araç terk edilirken herkesin dışarı çıktığından emin olunmalıdır. Kapalı alanlar iyi havalandırılmalıdır ve güneş gören pencereler perde vb. güneşliklerle gölgelendirilmelidir.
Vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınmalı; bunun mümkün olmadığı durumlarda ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı veya silinmelidir.
HABER MERKEZİ?



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı