DİKKAT UZMANLAR UYARIYOR !

DİKKAT UZMANLAR UYARIYOR !

?ÇOCUĞUNUZUN OKUL ÇANTASI ÜÇ KİLOYU GEÇMESİN?

Yenşi eğitim yılının start vermesine saatler kala anne- babalar ve öğrenciler okul ihtiyaçlarını tamamlamak için çaba gösterirken uzmanlar yanlış çanta seçiminin çocuğun omurga sağlığını tehlikeye soktuğuna dikkat çekerek uyarıyorlar ?Çocuğunuzun okul çantasının ağırlığı üç kiloyu geçmesin??
?Okulların açılmasıyla birlikte sırt çantalarının ağırlığı da artıyor. Özellikle üç kiloyu aşan okul çantaları, çocukların omurga sağlığı için risk oluşturuyor? diyen uzmanlar okul çağına gelen çocukların alışık olmadıkları yeni bir yaşam stiline geçmesiyle birlikte bel, sırt ve boyun ağrısı gibi şikayetlerin görülme riskine dikkat çekerek velileri uyarıyorlar?.
?Okul çantalarının ağırlığı, çocukların omurga sağlığına direkt etki ediyor. Özellikle üç kilodan ağır okul çantası, gelişmekte olan çocukların kemik yapısını bozabiliyor? uyarısında bulunan uzmanlar ?Çocukların omurga sağlığını düşünmek ve gerekli önlemleri almak görevi uzun dönemde velilere düşüyor. Okul çantalarının ağırlığı, yanlış çanta seçimi, okul sıralarındaki yanlış duruş ve oturma pozisyonları gelişme çağındaki öğrencilerin omurga sağlığını olumsuz etkiliyor. Anne-babaların çocukların boy ve ağırlığına uygun çantaları tercih etmesi gerekiyor? değerlendirmesinde bulunarak ebeveynlere çanta seçiminde dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda bilgi veriyorlar?
?Omurga sağlığı, beden dengesi için çok önemli? uyarılarını yineleyen uzmanlar ağır sırt çantalarının okul çağındaki çocukların gelişmekte olan eklemlerinde ve kaslarında zorlanmalara sebep olduğunun altını çizerek ?Yanlış duruş ve kendi ağırlığının taşıyamayacağı yükler, çocuklarda kas gerginliği, sırt ağrısı, bozuk yürüyüş, skolyoz, kamburluk, bel ağrısı gibi olumsuzluklara neden olabiliyor. Bel ağrısı şikayeti ise okul çağındaki çocukların yüzde 70´inde görülüyor. Ayrıca genç yaşta bel ağrısı çekenlerin, ileriki yaşlarda da bel ağrısına bağlı sağlık sorunları yaşama riski artıyor. İşte bu nedenle okul çağındaki çocuklara, bel ağrılarından korunmaları için gerekli tavsiyelerin verilmesi, sırt çantalarının doğru seçimi ve taşıyabilecekleri yük miktarının, vücut ağırlıklarının yaklaşık yüzde 10 ile 20´si kadar olması gerekiyor? ifadesini kullanarak ağır sırt çantalarının satın alınmasını tavsiye ediyorlar?.
HABER : N.NİLKALI



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı