DİKKAT UZMANLAR UYARIYOR!

DİKKAT UZMANLAR UYARIYOR!

SİNÜZİTİ HAFİFE ALMAYIN ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Kış aylarında sık rastlanan sinüzit toplumun büyük bir kısmını rahatsız ediyor. Uzmanlar sinüziti hafife almayın tedavi edilmez ize ölümcül sonuçları doğurabilir uyarısı yapıp? Mutlak doktora gidin. Sinüzit tedavi edilmezse menenjitte dönüşebilir? değerlendirmesinde bulunu hastalığın önemine dikkat çekiyorlar?

Kış aylarının sık görülen hastalıkları arasında sıkça karşımıza çıkan sinüzit, hiç te hafife alınacak bir durum değil. Uzmanlar sinüziti hafife almayın tedavi edilmez ize ölümcül sonuçları doğurabilir uyarısı yapıp mutlak doktora gidilmesi gerektiğinin altını çizip, sinüzitin tedavi edilmesi gereken bir rahatsız olduğuna dikkat çekerek ?Sinüzit sinüslerin enfeksiyonu yani, yüzünüzün orta hattında burnunuzun her iki tarafına yerleşmiş boşluklar. Toplam, 6 adet bulunuyor. İnce deliklerle burun boşluğuna açılmakta. Bunların iltihabı bu boşlukların tıkanması sonucunda, içerisinde biriken enfeksiyonlar, akıntılar. Bunun 4 temel bulgusu var. Burunda tıkanıklık, akıntı, yüzde basınç ve koku bozukluğu. Bazı hastalarda nadir olarak baş ağrısı yapmakta. Hastalar en sık baş ağrısı sanmakta ancak bu en yanlış bulgularından? ifadesini kullanıp sinüzitin tedavisi konusunda da şu bilgileri aktarılayorlar? ?Sinüzit ikiye ayrılır akut ve kronik olmak üzere. Akut sinüzit genellikle biz ilaç ile tedavi uygulamaktayız. Kronik sinüzitlerde yine ilaç tedeavisiyle tedaviye başlıyoruz ama cevap vermezse, burunda tıkanıklık varsa, etler varsa, sinüslerin ağzı tıkanmışsa, bunları açmak için cerrahi müdahale yapıyoruz. Tabi bunlar tedavi edilmezse sıkıntılı durumlara neden olabiliyor. Beyine yayılabiliyor, göze yayılabiliyor, kulaklarda sıkıntı oluşturabiliyor. Özellikle ilerleyen aşamalarda beyine yayılmışsa hasta menenjit olabiliyor ?

Sinüzitten korunmanın yolları ile ilgili olarak da tavsiyelerde bulunan uzmanlar şu konulara dikkat çekiyorlar ?Özellikle kış aylarında sinüziti daha sık gözlemliyoruz, üst solunum yolu gözlemlediğimiz için burun mukozasında ödem meydana geliyor. Buna bağlı olarak kışın üst solunum yolları enfeksiyonundan korunmamız gerekiyor. El ve burun hijyenine dikkat etmemiz gerekiyor. Burun tıkanıklığı oluşturan nedenleri ortadan kaldırmamız gerekiyor.?



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı