DİKKAT UZMANLAR UYARIYOR: AĞIZ KOKUSU BOŞANMA SEBEBİ

DİKKAT UZMANLAR UYARIYOR: AĞIZ KOKUSU  BOŞANMA SEBEBİ

Birçok kişi ağız kokusu yüzünden konuşmaktan ve iletişimden kaçar. Hatta evli kişilerde boşanmalara bile neden olabilir. Eğer çalışıyorsa mesleği açısından da tehlike oluşturabilir. Özellikle tiyatrocu, satış temsilcisi gibi yakın temas halinde çalışan k

Tüik verilerine yansıyan  rakamlara göre ağız ve diş kokusu anlaşmalı boşanmalarda ilk sıraları zorluyor. Çiftler arasında gerçekleşen tartışmalara ağız kokusu damgasını vurarken,  çiftlerden birisi ağzı kokuyor şikayetiyle mahkemeye başvurduğunda, hakim huzurunda anlaşmalı boşanmaya sebep olabiliyor.
Bu ve buna benzer  onlarca nedenden dolayı  ağız kokusunun ciddiye alınması gerektiğini vurgulayan  Diş Hekimi Erdal Gönülaçar , kokunun basitçe diş taşlarından kaynaklanabileceği gibi, ağızdaki eski dolgu ve kron-köprülerin bozulmuş diş eti ilişkilerinden oluşabileceğini de vurguladı.
Dişlerden kaynaklanan kötü kokuların tedavisi diğer sebeplere göre daha kısa sürede sonuç verir. Bu konuda Diş Hekimi  Erdal  Gönülaçar  ağız kokusu şikayeti ile gelen hastaları öncelikle tam bir ağız muayenesinden geçirerek, sorunun birden fazla nedene mi dayandığını tespit ettikten sonra tedaviye başladıklarını  belirterek   "Ağız kokusu bazen ağız temizliğine yeterli önemin verilmemesi, ağız iltihapları, ileri dişeti hastalıkları veya diş çürükleri, bazen de ağız kuruluğu gibi sebeplerin bir ya da birkaçından kaynaklanıyor olabilir" diye  konuştu…
Ağız kokusunun   giderilmesi konusunda yapılması gerekenleri  de sıralayan Diş Hekimim  Erdal  Gönülaçar   “ Ağız hijyenine yeterli önemin verilmemesinden kaynaklanan ağız kokusunu gidermek için diş taşlarının temizlediğini ve kişiye ağız bakımı için neler yapması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdiğini belirtti. Eğer ağız kokusu ağız enfeksiyonlarından ileri geliyorsa enfeksiyonlar tedavi ediliyor, tedavi sırasında gömük ve sorunlu dişler varsa çekim yapılıyor. Ağız kuruluğundan ileri gelen kötü ağız kokusu da hastaya tükürük salgısını artıracak yöntemlerle önleniyor” şeklinde konuştu.

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı