DİLENCİLİKLE MÜCADELE PROJESİ

DİLENCİLİKLE MÜCADELE PROJESİ

BAŞLADI 13 DİLENCİYE İŞLEM YAPILDI

 

Kayseri Valiliği tarafından ´Dilenciliği Meslek Edindirmeyelim´ adı altında başlatılan 8 kurumun da desteklediği projenin ilk gününde 13 dilenci hakkında işlem yapıldı.
Kayseri Valiliği tarafından başlatılan ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen ´Dilenciliği Meslek Edindirmeyelim´ projesi dün başladı. Polis ekipleri tarafından Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere büyük alışveriş merkezleri ve işlek caddelerdeki trafik ışıklarında önlem alındı.
Dilencilik yaparak vatandaşların duygularını istismar edenlerden 13 kişi polis ekipleri tarafından yakalanarak haklarında işlem yapıldı.
Vali Orhan Düzgün projenin başlamasından önce yaptığı açıklamasında vatandaşlardan dilencilere para vermemelerini isteyerek, "?Vatandaşlarımız dilencilere para verdiği sürece, onlar dilenmeye devam edecektir. Dilencilik bir mağduriyet şekli değildir, dilencilik sayesinde kazanılan paranın kolay ve cazip olması yaşanan dilencilik olaylarının artmasına sebep olmaktadır. Dilencilere verilen her para onları sokakta kalmaya yönlendirmektedir. Bu nedenle dilencilere para vermeyerek dilenciliğin azalmasına katkıda bulunalım. Gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Kaymakamlıklarımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, belediyeler, hayırsever vatandaşlarımız, dernek ve vakıflar tarafından zaten yardım yapılmaktadır. Çalışamayacak durumda olan vatandaşlarımızın bu kurum ve kuruluşlara başvurması gerekir. Çalışabilecek durumda olan vatandaşlarımız ise İŞ-KUR Müdürlüğü´ne başvursunlar. Şu anda Kayseri´de sanayi kuruluşlarımızca 9.500 işçi aranmaktadır.? demişti.
Başlatılan projeye Kayseri Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı protokole imza atarak projeye destek vermişti.
İmzalanan protokole göre ?Dilenciliği Meslek Edindirmeyelim? projesi kapsamında kurumlar arasında planlı ve koordinasyonlu çalışmalar yürütülecek, vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla broşür dağıtılacak, özellikle çocuk ve genç yaştaki dilenciler sportif ve sosyal etkinliklere yönlendirilecek, uzman personel eşliğinde aile ziyaretleri yapılacak ve dilenciler tespit edilerek yardım kuruluşları ya da İŞ-KUR Müdürlüğü´ne yönlendirilecek.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti