DİNİ YÜKSEK İHTİSAS MERKEZİ

DİNİ YÜKSEK İHTİSAS MERKEZİ

Dini Yüksek İhtisas Merkezi`nde 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı başladı. Kuranı Kerim tilaveti ve dualarla startı verilen yeni eğitim yılı açılışında konuşan İl Müftüsü Ali Maraşlıgil; ”Allah’ın askerleri yerde ve gökte çok. Hepinizi kutlu

Dini Yüksek İhtisas Merkezi`nde 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Açılış programına  Diyanet İşleri eski Başkanı  Necmettin Nursaçan,Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Altunkaya,Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Karapınar,  İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Dr. Mustafa Çuhadar, ERÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Yar. Doç. Dr. Şahin Güven, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir Kabdan ve kursiyerler katıldı.

Okunan Kuranı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir Kabdan;” Bugün ülkemiz genelindeki  8 farklı ilimizde Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin açılış heyecanı aynı anda yaşanmaktadır. Bu vesileyle Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Başkanlarımızın anayasadan ve kanunlardan aldığı göre, halkımızı dini konuda aydınlatmak. Ancak halkın aydınlatılabilmesi için aydınlatacak kişilerin önce kendini aydınlatması lazım. Biz bunu sahih kaynaklardan beslenerek , dini doğru anlayarak , algılayarak, yaşayarak , insanları doğru kanalize etmek olarak algılayabiliriz. Kırgızistan’a hocalarımız kursiyer seçmek için gittiklerinde Kırgızistan Müftüsü;’ Aman diyor, bizim öğrencilerimizi Türkiye’de okutun. Biz ne Mısır’a ne Suriye’ye ne Suudi Arabistan’a çocuklarımızı göndermek istemiyoruz. Biz Türkiye’de okumasını istiyoruz.  Bugün, İslam alimlerinin düşüncesini de yine bu meyandadır.  ” İfadelerini kullandı.

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil ise;” İlim bu memlekette Allah’ın izniyle hakim olacak inşallah. Bu konuda bugüne değin gayreti geçmiş ve hala geçmekte olan şuradaki öğretim görevlilerinin hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Sebep olanlar, ulaşanlar, yaptıranların da amel defterleri kabardı, uzun ömürler sonra da kabaracak inşallah. Allahü Teala Hazretleri lutfetmiştir ki bu dini , nurunu tamamlayacak.  İslam aleminin tamamında böyle,bir yerde bir terslik var. Allah resulu haber vermiş;” Eğer ki Müslümanların imamlar alimleri, hocayım diyen Müslümanların önünde duran insanlar, Allah’ın kitabında, peygamber efendimizin sünnetinde muhayyer kalırsa, istersem Allah’ın kitabını alırım, istersem almam gibi, istersem sünneti alırım, istersem almam gibi muhayyer kalırlarsa, Allah belalarını içlerinden verir.” diye konuştu.

Yalnızca ülkemizden değil, kardeş ülkelerden ve Türki Cumhuriyetlerden de birçok kursiyerin katılım gösterdiği Dini Yüksek İhtisas Merkezi, yeni eğitim öğretim yılında din alimlerini yetiştirme misyonuna devam edecek.



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi