DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜ KUTLANDI

DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜ KUTLANDI

Diş hekimleri Atatürk anıtına çelenk bıraktı. 22 Kasım Diş Hekimleri günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Türkiye`deki insanların % 90 ının ağız sağlığı konusunda sorununun olduğunu söyledi. Diş Hekimliği Fakültesi 1. sınıf öğrencileri ise beyaz

Diş Hekimleri günü nedeniyle Atatürk anıtında düzenlenen etkinliğe, Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı İlhan Karacalar, Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Tamer Şenel ve diş hekimleri katıldı.

                Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından konuşan Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı İlhan Karacalar, "Ülkemizde insanımızın yüzde 90`nın üzerinde tedaviye muhtaç diş eti hastalıkları, diş çürükleri ve diş eksikliği mevcut. 65 yaş üstü insanımızdaki dişsizlik oranı yüzde 67`dir. Her çocukta 6`ya yakın tedavi edilmesi gereken dişeti sorunu, diş çürüğü ve eksik diş vardır. Dünya Diş Hekimleri Birliği bu oranın düşürülmesini amaçlamaktadır. Bizdeki bu oranın düşürülebilmesi için başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere diş hekimlerinin ve toplumun duyarlılığına ihtiyaç var. Çalışmalarımızı özellikle çocuklarımızdan başlatmalıyız ki sağlıklı nesiller yetiştirebilelim ve sağlığa yapılan harcamaları azaltabilelim" diye konuştu.

                Diş hekimlerinin yaptığı tedavi işlemlerini değerlendiren Karacalar, "2013 yılı itibariyle bir günde ortalama 4 adet krona, 0,7 adet bölümlü veya tam proteze, 1,3 adet kanal tedavisine, 8 adet diş temizliğine, 4 diş çekimine, 1,5 adet çocuk diş çekimine, 8 dolguya, 0,65 adet çocuk diş dolgusuna ulaşacaktır. Bilimsel verilerle değerlendirdiğimizde bir diş hekimin bu kadar işlemi ancak 15,7 saatte yapabileceği ortaya çıkmaktadır" şeklinde konuştu.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”