DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ

DİNİ YÜKSEK İHTİSAS MERKEZİ´Nİ HİZMETE AÇTI?

Bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere ilimize gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez programının öğleden sonraki bölümünde hayırsever desteği ile yaptırılan Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi´nin açılışını gerçekleştirdi?. Görmez açılışta yaptığı değerlendirmede "Modern zamanlarda pek çok mühendislikler üretildi o mühendisliklerden bir tanesinin adı cehalet mühendisliği" ifadesini kullandı?
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Cuma namazı sonrası Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi´nin açılış törenine iştirak? Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile birlikte Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Müftüsü Şahin Güven, Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Program, Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından başladı.
Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Ülkemizin, İslam dünyasının ve insanlığın içinden geçtiği zor süreci yaşıyoruz. Bu zor zamanlarda en büyük sorunlarımızdan bir tanesinin ilimsizlik olduğunu görüyoruz. Modern zamanlarda pek çok mühendislikler üretildi. Bu mühendisliklerden biri de cehalet mühendisliğidir. Bugün Suriye´de, Irak´ta gördüğümüz büyük acıların sebebi cehalet mühendisliğin marifeti yok sayarak ilim adına cehalet üretmeye başlamasıdır. Böyle bir zamanda dini ilimler önem arz ediyor. Tarih boyunca önem arz etmiştir. Dini ilimler ile ilgili 2 büyük sorun yaşıyoruz. İlim, hikmet ve marifeti birbirinden koparmamızdır. Malumat sahibi insanlar çoğaldı ama arifler ve ilim sahipleri azaldı. Bu müesseselerimizin en büyük gayretlerinden biri sadece ilim ve marifet vermek değil, hepsini beraber vermektir" ifadelerini kullandı.
Görmez, konuşmasının sonunda "Bugün bütün ilim merkezleri çökmüş durumdadır. Bütün merkezlerden ateşler yükseliyor. Onun için bütün dünya kapımızı çalmaya başladı. Bizden sadece insani yardım istemiyorlar. Çocuklarını bize göndermek ve ilim almalarını istiyorlar. Diyanet işleri sadece Türkiye´nin teşkilatı değildir. Orta Asya´daki bütün kardeşlerimizin teşkilatı olmuştur. Bu müesseselerin bütün dünyaya hitap eden, Diyanet İslam Akademilerine dönüşmesi gerekmektedir. Bunun çalışmalarını yapmaya devam ediyoruz. Bu artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Bunun en kısa zamanda gerçekleşmesini temenni ediyorum." Dedi?
Konuşmanın ardından merkezin açılışına katkıda bulunan Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ve diğer hayırseverlere teşekkür plaketi verildi. Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkez, Necmettin Nursaçan´ın okuduğu duanın ardından açıldı.
Açılış töreni protokol üyelerinin merkezi gezmesinin ardından sona erdi?



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti