DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ

"KAYSERİ ALİMLER YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEK"

Bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere ilimize gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ?Gençlik Buluşmaları´na iştirak ederek başlattığı gezisinde Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes Üniversitesi ziyaretleri ile Dini Yüksek İhtisas Merkezi´nin yeni hizmet binasını ziyarete açtı?
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Kayseri programına sabah namazını kıldırmak ve cami cemaati ile buluşmak üzere geldiği Melikgazi İlçesi´nde konuşlu Selçuklu eseri Cami Kebir´de start verdi? ´Gençlik Buluşması´ adı altında düzenlenen programa katılan Başkan Görmez sabah namazında cami cemaatine imalık edip, namaz esnasında okuduğu "Buruc" suresinde gözyaşlarına boğlusu?
Namaz sonrası Kuran-ı kerim tilavetini dinleyen Görmez, yaptığı konuşmada dünyada en büyük nimetin İslam Dini olduğunu vurguladı. Cami içerisini dolduran genç ve çocuklara seslenen Görmez, "Ne olur kendinizi dünyanın en büyük nimeti olan İslam´dan uzak tutmayın. Allah´a sığının" şeklinde öğütler verdi?
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Kayseri programının ziyaretlere ayrılan bölümünü Vali Süleyman Kamçı´yı makamında ziyaret ederek başlattı? Kamçı tarafından Valilik önünde karşılanan Görmez, Şeref Defteri´ni imzaladı.
Kamçı, Mehmet Görmez´le 10 yıl önce Gaziantep Valiliği döneminden beri tanıştıklarını, kendisini Kayseri´de görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ikinci olarak da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret ederek bir süre görüştü. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez´i Belediye Hizmet Binası Başkanlık Girişinde karşıladı. Ziyarete İl Müftüsü Şahin Güven de katıldı. Başkan Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Görmez´e ziyareti anısına bir tablo hediye etti.
Ziyarette Başkan Mustafa Çelik´e görevinde başarılar dileyerek sözlerine başlayan ve Kayseri´de olmaktan bahtiyarlık duyduğunu dile getiren Mehmet Görmez, açılışı için geldiği Dini Yüksek İhtisas Merkezi ve ülkemizdeki ilk uluslararası İmam Hatip Lisesinin şehrimizde açılmış olması nedeniyle Kayserililere teşekkür etti. Şehirlerin manevi hayatı üzerinde de duran Görmez, "Belediyecilik şehirlerin altyapısını kurmaya çalışır. O şebekeler önemlidir; ama daha önemli olan kalpler arasındaki merhamet şebekesidir. Kayseri, müteşebbislerin çok olduğu gelişmiş bir şehir. Bunu manevi bir güçle desteklediğimiz zaman anlamlı olur. Şehirlerin manevi hayatı ne kadar güçlü olursa imar da o kadar güzel olur" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Kayseri´nin tarih boyunca alimler yetiştirdiğini ve Makarrı Ulema olarak anıldığını hatırlattı. Seyyid Burhaneddin´den bu yana büyüklerimiz tarafından saçılan tohumların bugün kendisini gösterdiğini dile getiren Başkan Çelik, "Bu şehir manevi yönden her zaman canlı duruyor. Bugün de alimler yetiştirmemiz açısından Yüksek İhtisas Merkezi´nin açılmasını çok önemsiyoruz" diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e Diyanet tarafından bastırılan kitaplardan oluşan bir set hediye etti.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven´i de makamında ziyaret etti. Rektörlük binası önünde Rektör Güven tarafından karşılanan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, makama geçti. Burada basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Erciyes Üniversitesi´ni ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise Diyanet İşleri Başkanı Görmez´in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ziyaretinden dolayı Görmez´e teşekkür etti.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ile Abdullah Gül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Alan´ın da bulunduğu ziyarette Rektör Güven, Diyanet Başkanı Görmez´e çini vazo hediye etti. Diyanet İşleri Başkanı Görmez ise Rektör Güven´e, Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarından oluşan kitap seti hediye etti.
HABER MERKEZİ



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi