DİYANET İDARİ SORUŞTURMA AÇTI

DİYANET İDARİ  SORUŞTURMA AÇTI

Talas ilçe Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Belediye Meclis Salonu`nda gerçekleştirdiği basın toplantısında, bazı yayın organlarında şahsına yönelik olarak "Camide siyaset yaptı" iddialarının yer alması ve CHP İl Başkanı Mustafa Ayan`ın açıklamalar

Talas ilçe Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, muharrem ayı dolayısıyla Zade Camii`nde düzenlenen ve kendisinin de katıldığı aşure günü etkinliğinde yaşanan olaylarla ilgili olarak medyada yer alan  haberleri değerlendirerek  kendini savundu… Başkan Palncıoğlu  "Biz organizasyonda misafir olarak yer aldık. Kürsü, masa, aşure veya diğer katılımcılarla ilgili belediye veya parti olarak herhangi bir dahilimiz yoktur" değerlendirmesinde bulundu..

Başkan Palancıoğlu sözlerinin deavamında "İlçe müftülüğümüzün daveti üzerine katıldım. Selamlama konuşması yapmam söylendi, ben de orada bir selamlama konuşması yaptım. Ülkenin birlik beraberlik içinde olmasıyla ilgili iyi niyet mesajları verdik. Bunun haricinde herhangi bir siyasi konuşmam olmamıştır."ifadesini kullandı..

İlk defa siyasete atılıp belediye başkanı seçildiğini hatırlatan Başkan Palancıoğlu  seçimlerde dahi siyasi konuşma yapmadığını, belediye başkanı olduktan sonra da siyasi bir söylem ve çalışmada bulunmadığını vurgulayarak, parti ayrımı gözetmeden farklı partilere mensup kişilerle ilçede birlik ve beraberlik içinde hareket ettiklerini dile getirerek şunları kaydetti…  "Bunun haricinde CHP il başkanının açıklamasında dini siyasete alet ettiğimiz söylenmektedir. Aslında kendilerinin beyanatlarına bakılırsa dinin siyasete nasıl alet edildiği görülür. Biz kesinlikle polemiğe girmeyiz, provokasyona da gelmeyiz. Bir belediye başkanın okulda, camide, sağlık ocağında olmasından daha doğal bir husus yoktur. Yasa gereği bu kurumlara da destek veririz. Buraya girmemiz, oturmamız, ibadet etmemiz zaten gerekli bir şeydir. Hayatımız boyunca camilerden ayrı durmadık, duramayız. İftiralara yönelik de yasal haklarımızı kullanacağız

Başkan Palancıoğlu sözlerinin sonunda CHP`lilerin geçtiğimiz günlerde Yeni Camii`de mevlit okuttuğunu ve orada da kürsüler kurup bayanların davet edildiğini anımsatarak bu türden benzer programların olabildiğini ifade etti.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı, Kayseri`nin merkez Talas İlçesi`ndeki bir camide Müftülük tarafından düzenlenen Muharrem ayı etkinliğinde, Talas Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Palancıoğlu`nun, caminin içine kürsü konularak konuşması ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.  Açıklamada, "Bugün bazı basın organlarına yansıyan `camide siyaset` başlıklı haberlere konu olan Kayseri ili Talas İlçesi, Zade Cami`nde düzenlenen etkinlikle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı`mızca inceleme başlatılmıştır" denildi.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti