DİYARBAKIR ANNELERİ´NE DESTEK SÜRÜYOR

DİYARBAKIR ANNELERİ´NE DESTEK SÜRÜYOR

PKK tarafından kaçırılan çocuklarını geri alabilmek için HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapan gözü yaşlı annelere bir destekte Erciyes Kadın Platformu üyelerinden geldi

Erciyes Kadın platformu üyesi Rabia Öcalan yaptığı konuşmada HDP ve PKK çocuk yaşta insanları silahlı çatışmalara girdirmekle uluslararası savaş suçu işlediğini vurguladı.

Cumhuriyet Meydanı´nda toplanan Erciyes Kadın Platformu üyesi bir grup anne, Diyarbakır´da HDP İl Binası önünde terör örgütü PKK´dan evlatlarını almak için nöbet tutan annelere destek verdi. Ellerinde ´Anaların sessiz çığlıkları vicdanlarınıza sesleniyor´, ´Diyarbakır´daki annelerin yanındayız´ yazılı dövizler taşıyan anneler, çocukların ailelerine geri verilmesini istedi.

Burada Erciyes Kadın Platformu adına bir konuşma yapan Rabia Öçalan, "Çocukları kandırılarak PKK´ya kaçırılan yanık annelerin Diyarbakır HDP İl Binası önündeki oturma eylemi başlayalı 27 gün oldu. Çocuk yaşta masum birer insan evladı iken akıl almaz vaatler ile kandırılarak dağa kaçırılan çocuklarının acılı annelerinin eylemine ülkemizin birçok bölgesinden olduğu gibi yurtdışından da binlerce sivil toplum kuruluşu, sanatçı, siyasetçi, kanaat önderi ve sivil insanımız ziyaret ederek destek veriyor. Eyleme katılan, yüreği evlat hasreti yanan annelerin sayısı İran ve diğer ülkelerden gelenlerle birlikte 50´yi aşmış bulunuyor. Çocuklarını almadan gitmemeye kararlı annelere ülkemizin tamamından sivil toplum kuruluşlarının hanım komisyonları da büyük destek vermiş bulunuyor. Kandırılarak dağa kaçırılıp eline silah verilerek çatışmaya zorlanan çocukların tamamı 18 yaşından küçük, muhakeme gücü gelişmemiş çocuklardır. HDP ve PKK çocuk yaşta insanları silahlı çatışmalara girdirmekle uluslararası savaş suçu da işlemeye devam ediyor" ifadesini kullandı?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor