Diyetisyen Ergeç: “Her şeyi tüketelim ama kafi miktarda”

Diyetisyen Ergeç: “Her şeyi tüketelim ama kafi miktarda”

Diyetisyen Gülpınar Ergeç haber ekibimiz aracılığı ile  ramazan ayına özel altın değerinde tavsiyelerde bulundu. Ergeç “Her şeyi tüketelim ama kafi miktarda” ifadesini kullandı.

Ramazan ayı devam ediyor. Sofralarımız, akşama kadar yaşanan açlığın da etkisiyle eşsiz lezzetlerin bir araya geldiği lezzet şölenine dönüşüyor. 

Yaklaşık 17 saat süren açlığın ardından sofralarda buluşan ailelerin beslenmede dikkat etmesi gereken şeyler de var. Haber ekibimiz sizler  için dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin Diyetisyen Gülpınar Ergeç ile bir araya geldi. Her şeyden tüketelim ama kafi miktarda diyen Ergeç, şunları kaydetti: “Ramazan bizim için bir kültürdür. Masa etrafından herkesin bir araya geldiği bir kültür. Bu masayı bozmak istemiyorum. Ben, yemem ya da diyetteyim değil de azar azar her şeyi tabağına alarak, egzersizleri arttırarak bu süreç değerlendirilmelidir. İşin açıkcası asla tüketilmemesi gereken bir şey yok. Dikkat edilmesi gereken şeyler var. Karbonhidratlar, pide ve tatlı grubuna dikkat edilmelidir.”

Sofralarımızda unuttuklarımız da var diyen Ergeç, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Tüketilmesi gerekenlere bakacak olursak, yoğurt tüketmiyoruz ya da unutuyoruz. Süt ve süt ürünleri kesinlikle tüketilmelidir. Bu ürünler mutlaka iftar soframızda yer alsın. Bu dönemde hazımsızlık sorunları sıkça yaşanabiliyor. Bunun içinde ev yapımı sirkeyi iftarda kullandığımız suya katmalıyız. Bu hazımsızlık sorunlarını ortadan kaldıracaktır. Balık çok tercih edilmese de en az haftada bir kez tüketmemiz gerekiyor. Yeterli şekilde beslenildiği zaman bizim için her hangi bir problem yok.”   

 



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı