DOÇ. DR. HALİL TEKİNER,

DOÇ. DR. HALİL TEKİNER,

?ECZACILAR GÜNÜ YERİNE ECZACILIK GÜNÜ TANIMI KULLANILMALI ?

?ECZACILAR GÜNÜ YERİNE ECZACILIK GÜNÜ TANIMI KULLANILMALI?

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekiner, kendisinin de önerisiyle kutlanmaya başlanan Dünya Eczacılar Günü´nün, mesleğe katkı sunan araştırmacıları ve diğer meslek mensuplarını kapsam dışı bıraktığı için, ?Dünya Eczacılık Günü´ adıyla kutlanmasının daha yerinde olacağını söyledi.

Doç. Dr. Halil Tekiner, yazdığı makalelerin etkisiyle, Uluslararası Eczacılık Federasyonu tarafından 2010 yılından bu yana kutlanmaya başlanan ?Dünya Eczacılar Günü´nün adının ?Dünya Eczacılık Günü´ olarak değiştirilmesinin daha uygun olacağını ifade etti. ?Eczacı´ ifadesinin, eczacılık mesleğine katkı sunan araştırmacı ve diğer sağlık meslek mensupları ile eczacılık öğrencilerini kapsamı dışı bıraktığı için, ?eczacılık´ ibaresinin kullanılmasının daha doğru olacağını kaydeden Doç. Dr. Halil Tekiner, ?Eczacılık mesleği büyük ölçüde eczacılar tarafından yürütülüyor olmakla birlikte, laboratuvarda eczacı olmadığı halde bu alana çok değerli katkılarda bulunan veya ilaç firmalarında çalışarak yine mesleğe katkıda bulunan çok sayıda kişi var. Eczacılar Günü tanımı, bu çalışma arkadaşlarımızı dışarıda bırakması açısından çok kapsayıcı bir ifade değil. O nedenle Eczacılık Günü olmasını teklif etmiştim. 25 Eylül uluslararası alanda Dünya Eczacılar Günü olarak kutlanıyor. Fakat ?eczacı´ kelimesi sadece belli bir meslek grubunu, bir aidiyeti işaret ettiği için ileride ?Eczacılık Günü´ olarak değiştirilmesi, daha kapsayıcı olması bakımından yerinde olacaktır? diye konuştu.

Ayrıca söz konusu günün adının, ?Dünya Eczacılık Günü´ olarak değiştirilmesinin, kutlamaları başlatan Federasyonun adına da uygunluk sağlayacağına dikkat çeken Doç. Dr. Halil Tekiner, ?Federasyonun adından geçen ?eczacılık´ kelimesi yalnızca eczacıları değil, ?eczacılık bilimcilerini´ de kapsayan bir kavram. O nedenle ?Eczacılar Günü´, Federasyonun temsil ettiği tüm üyeleri kapsamıyor. O nedenle, umuyoruz ki, ilerleyen yıllarda bu gün, ?Dünya Eczacılık Günü´ adıyla kutlanacaktır? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor