KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

 Uğur ALTUNER
 editor@kayserihaber.com.tr

   

FİLYASYON ÇALIŞMALARI EV EV DEVAM EDİYOR

SAĞLIK SEN BAŞKANI KESER: ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARIYA ÇIKMAYALIM

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ'YE TEŞEKKÜR

BAKAN KOCA, İL SAĞLIK MÜDÜRLERİ İLE PANDEMİ SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, SU ÜRÜNLERİ SATAN YERLERİ DENETLEDİ

YASAĞI İHLAL EDENLERE CEZA KESİLDİ

OKUL MÜDÜRÜ COVİD HASTALARINA ŞİFA DAĞITIYOR

HEM OKUL MÜDÜRÜ HEM FİLYASYON EKİBİNDE

“ZATÜRRE AŞISI YAPTIRALIM DERKEN SALGINA YAKALANMAYIN”

TÜRKİYE AİLE HEKİMLERİ UZM. DRN. KAYSERİ ŞB. GEN. SEKRETERİ UZM. DR. KADİR ÖZDEMİR AŞI BAŞVURULARI HAKKINDA KONUŞTU

BÖBREK HASTALARINA 'YERLİ VE MİLLİ' TEDAVİ İLE ÇÖZÜM

TIKANIKLIĞA BAĞLI BÖBREĞİ ÇALIŞMAYAN HASTALARA ERÜ’DEN ÇÖZÜM

TABİP ODASI BAŞKANI’NIN KORONA İSYANI

“HEKİMLER, SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE TEDBİR ALMASINA RAĞMEN HASTALIĞA YAKALANANLAR O BEDELİ CANIYLA ÖDÜYOR"

BU SAVAŞIN GİZLİ KAHRAMANLARINDAN BİRİ DE FİLYASYON EKİPLERİ

Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Keser, "Salgının yükünü sadece sağlık çalışanlarının omuzlarına yüklemeyelim"

LÖSEMİ HASTASI ARIN'IN BABASINDAN KÖK HÜCRE BAĞIŞI ÇAĞRISI

Baba Yıldırım: - "Sadece oğlum için değil bütün lösemili çocuklar için tüm Türkiye'yi kök hücre bağışı yapmaya çağırıyorum"

ŞİFA KAYNAĞI DOMATES

“7 GÜN BOYUNCA DOMATES TÜKETİN”

POZİTİF VATANDAŞLAR TEMASTA BULUNDUKLARI İSİMLERİ DOĞRU VERMİYOR

Benli: "Bu dönemde temas içinde olan kişileri izole edemezsek, kontrol etme şansımız olmaz"

KORONAVİRÜS BİLİM KURULU ÜYESİNDEN VAKA SAYILARI ARTIŞ GÖSTEREN İLLER İÇİN "SICAK HAVA" UYARISI

Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz: ”Önümüzdeki hafta sonu da vaka sayılarının artış olduğu illerde Ankara, Konya, İstanbul, Kayseri, Diyarbakır'da dikkat edelim"

BAKAN KOCA KAYSERİ’DEKİ TEHLİKEYİ AÇIKLADI

KAYSERİ’NİN EN FAZLA HASTA OLAN 5 İL ARASINDA

BENLİ’DEN GECE MESAİSİ

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli koronavirüsle mücadelede ön saflarda çalışan filyasyon ekiplerini ziyaret etti

YASİN ÖĞRETMEN "KAN BAĞIŞI" MESAİSİ İLE KANSER TEDAVİSİ GÖREN ÇOCUKLARI YAŞAMA BAĞLIYOR

Kayseri'de öğretmen Yasin Örer, kan bağışı için çevresindeki kişileri teşvik ederek, kanser tedavisi gören çocuklara destek olabilmek için çaba gösteriyor

ANKARA, İSTANBUL, İZMİR, BURSA, ERZURUM, SİVAS, KAYSERİ HALEN YÜKSEK RİSKLİ İLLERİMİZ ARASINDA

Sağlık Bakanı Koca: “Korona virüsün birinci dalgasının ikinci pikini yaşadığımızı söyleyebilirim”

Anahtar Kelimeler: .. MUZAFFER KEKLİK’ UYARI
Gürkan Ofis Mobilyaları

DOÇ.DR. MUZAFFER KEKLİK’TEN UYARI

SAĞLIKSIZ PİŞİRİLEN ET KANSERE DAVETİYE ÇIKARIYOR”

İç Hastalıkları ve Hematoloji uzmanı Doç. Dr. Muzaffer  Keklik, et tüketiminin çok olduğu Kurban Bayramında diyabet, gut ve hipertansiyon gibi kronik hastalığı olanlar, diyetlerine dikkat etmezlerse önemli sağlık sorunlarıyla karşılaşabilecekleri uyarısında bulundu.

İç Hastalıkları ve Hematoloji uzmanı Doç. Dr. Muzaffer Keklik, Kurban bayramı öncesi vatandaşları sağlıklı beslenme konusunda uyararak, dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı. Bayramda et tüketirken çok dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Doç Dr. Keklik “Diyabet, gut ve hipertansiyon gibi kronik hastalığı olanlar, diyetlerine dikkat etmezlerse önemli sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirler. Kan şekeri ve tansiyon yükselebilir,  gut hastalarında ürik asit yükselmesi sonucu ayak parmaklarında şiddetli ağrı ve kızarıklık şikâyeti tekrarlayabilir. Keza, kolesterol yüksekliği olanlarda kan yağları olumsuz etkilenebilir. Kurban bayramının sıcak günlere denk gelmesini de sayarsak, kalp hastalığı olanlarda bir anda fazla miktarda ete yüklenilmesi, akut koroner sendroma kadar giden tablolara yol açabilir. Ülser, gastrit gibi mide şikâyeti olanlarda da kurban eti yeteri kadar bekletilmeden pişirilirse sert kalır ve hazımsızlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle mide rahatsızlığı olan kişiler, kurban etini 24 saat beklettikten sonra pişirmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

Doç. Dr. Keklik, bayramda beslenme önerileri ile ilgili olarak da şunları kaydetti. “Bayramda tansiyonu, kolesterolü ve kan şekerini yükseltmemek için güne hafif bir kahvaltıyla başlanmalı, bir öğünde aşırı miktarda yemekten kaçınılmalı, az ve sık sık beslenilmelidir. Diyabet hastaları bayram şekeri, çikolata ve tatlılardan uzak durmalı, tatlı tercih edeceklerse sütlü tatlıları seçmelidir. Çalışmalar, sağlıksız şekilde pişirilmiş kırmızı et tüketen bireylerde barsak ve mide kanserine yakalanma riskinin yüksek olduğunu göstermiştir. Etin ateşe yakın olarak pişirilmesi hem kanserojen öğelerin oluşumuna neden olur, hem de B1, B12, folik asit gibi vitaminlerin kaybına yol açar. Izgara yapılacaksa, etlerin kömürleşmemesine dikkat edilmeli, yavaş ve düşük ısıda pişirilmelidir.  Etler kavrularak veya kızartarak pişirilmemeli, kuyruk yağı, tereyağ gibi doymuş yağlar kullanılmamalıdır. Haşlama ve fırında pişirme daha sağlıklıdır.  Yüksek kolesterolü ve kalp-damar hastalığı olan kişilerin sakatat tüketiminden kaçınmaları gerekir. Kurban bayramı boyunca yoğun et tüketiminin sebep olacağı toksin etkisini azaltmak için bol miktarda meyve-sebze tüketilmeli, yeterince su içilmesi ihmal edilmemelidir”.


Haber Kaynak : KAYSERİ HABER HABER MERKEZİ