DOÇ.DR. ŞAHİN KAYTV CANLI YAYININA KATILDI

DOÇ.DR. ŞAHİN KAYTV CANLI YAYININA KATILDI

KAYSERİ TABİP ODASI BAŞKANI DOÇ.DR. ŞAHİN: “SALGININ İLİMİZDEKİ SEYRİ ÇOK İÇ AÇICI DEĞİL”

 ‘Kayseri’de Gün Başlıyor’ programına konuk olan Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin ilimizde salgının durumunun çok iç açıcı bir seyir izlemediğine dikkat çekerek “ Ne kadar tedbirli olursak, hareketlilik ne kadar az olursa salgında o oranda yavaşlıyor” değerlendirmesinde bulunarak tedbirin elden bırakılası gerektiğinin altını çizdi.

Kay Tv – Eciyes Tv ekranlarında hafta içi her gün sabah kuşağında yayına giren Kayseri’de Gün Başlıyor’ programına konuk olan Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin ilimizde salgının durumunun çok iç açıcı bir seyir izlemediğine dikkat çekip, hareketliliği azaltıp  tedbirli davranılması tavsiyesini yineleyerek şunları kaydetti.  “Kayseri de salgının durumu pek iç acıcı değil maalesef. Ne yazık ki yaz dönemindeki ciddi hareketliliğin ve salgın bitti havasının şuanda bedeli ödüyoruz. İyi kısmı şu bunu dün Sağlık Bakanımız da dile getirdi. Elimizde aşı olduğu için riskli guruptaki birçok vatandaşımız ya hastalığa yakalanmıyor ya da hafif atlatıyor aşılı olanlardan bahsediyorum. Yoksa aşısız olan vatandaşlarımız arasında ne yazık ki gençlerde hastaneye yatmak zorunda kalıyor ve vefatları da oluyor çok sayıda.  Tabi salgınla 1 buçuk yıldır yaşamayı öğrenmiş olmamız gerekiyor aslında. Yani hangi dönemlerde salgının arttığını çok iyi biliyoruz. Hareketliğin arttığı tedbirlere dikkat etmediği zamanlarda salgında çok ciddi bir artış oluyor, çünkü çok bulaşıcı bir virüs. Ancak ne kadar tedbirli olursak, hareketlilik ne kadar az olursa salgında yavaşlıyor”.

Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Şahin sözlerinin devamında PCR’ın yanlış sonuç veren bir test olduğunu hatırlatıp, sonucun negatif çıkmasının her şey için yeterli olmadığını vurgulayarak tedbirin elden bırakılmamasını tavsiye ederek şöyle konuştu “Yani PCR ‘nin negatif olması her şey için yeterli değil ki. PCR yanlış sonuçta veren bir test. Pozitifse güveniyoruz o sonuca negatifse hasta olmadığı anlamına gelmiyor. Dolayısıyla taşıyıcı bir kişi de test doğru alınmamışsa sonuç negatifse yüzlerce binlerce kişinin hayatını tehdit etmiş olacak”.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”