DOÇ.DR.MUSTAFA SOFİKERİM

DOÇ.DR.MUSTAFA SOFİKERİM

OCAK 2016 İTİBARI İLE ROBOTİK CERRAHİ ACIBADEM KAYSERİ´DE


Acıbadem hastanesi Üroloji uzmanı Doç.Dr.Mustafa Sofikerim robotik cerrahi hakkında bilgiler vererek robotik cerrahinin hasta açısından daha avantajlı olduğunu belirtti. Sofikerim Acıbadem hastanesinde Ocak 2016 itibarı ile robotik cerrahi kullanımına başlanıldığını belirtti.
Konuyla ilgili bilgi veren Acıbadem hastanesi Üroloji uzmanı Doç.Dr.Mustafa Sofikerim robotik cerrahinin günümüzde kullanılan en üs teknoloji olduğunu belirterek hastalar açısından bir avantaj olduğunu belirtti. Sofikerim Acıbadem hastanesi olarak Ocak 2016 itibarı ile robotik cerrahi kullanımına başlanıldığını belirterek şöyle konuştu.
Robotik cerrahi net bir şekilde tanımlamak gerekirse aslında robot yardımıyla paraskopik cerrahi demektir robot yardımla paraskopik cerrahi aynı paraskopik cerrahi prensipleriyle yapılan fakat, cerrahi işlem yapılırken robotun kullanıldığı cerrahiler olarak belirtmek gerekiyor. Tabi çok fazla avantajları var cerrahide gelinen son teknoloji robotik cerrahi günümüzdeki en üstün teknoloji olarak kabul edilebilir. Burada cerraha işlem yaparken sağladığı avantajlar, kolaylıklar, güvenli cerrahinin yerine getirilmesi, hasta güvenliği aynı şekilde görüntü kalitesinin çok yüksek olması el aletlerini hareket avantajının yönünün ve açısının çok daha üstün olduğu bir cerrahi den bahsediyoruz. Buna paralel olarak gelişen komplikasyon oranlarının düşük olması daha güvenli ve daha emin cerrahi yapılması daha iyi yanıtların alınması hastanede kalış süresinin azalması ağrı kesici ve yara izlerinin çok küçük olması gibi avantajları sağlayabiliriz. Ocak 2016 itibarı ile Kayseri acıbadem hastanemizde robotik cerrahi kullanıma başlayacak.
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN


SAGLIKLI YASAM 25 ARALIK 2015 MUSTAFA SOFIKERIM paylaşan: kaytv



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı