DOĞALGAZ FATURALARINI NASIL DÜŞÜREBİLİRİZ ?

DOĞALGAZ FATURALARINI NASIL DÜŞÜREBİLİRİZ ?

Kış geldi havalar soğumaya başladı, masraflar arttı. Doğalgaza yapılan zamlar sonrası faturalardaki sıfırlar artmaya başladı. Aile bütçesini sarsacak boyutlardaki faturalar tüketicileri tasarruflu ısınma yollarına sevk ederken uzmanlar faturaları

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Üyesi uzmanlar, ısınma giderlerinde tasarruf sağlayacak basit ve etkili yöntemler hakkında bilgi verirken  şu tavsiyelerde bulundular…

 

 Binalarda yapılacak yalıtım çalışmalarıyla ısıtma giderlerinde yüzde 50 civarında tasarruf sağlanabileceğine  vurgu yapan  uzmanlar "Isı yalıtımının tüm binaya uygulanması, sistem verimliliğini arttıracaktır. Isı yalıtım sistemlerinin maliyeti, bina yatırım maliyetinin yüzde 3 ile 5'i arasında değişmektedir. Isı yalıtımıyla sağlanacak enerji tasarrufuyla yalıtım sistemlerinin maliyeti birkaç yıl içinde çıkarılmış olur." Değerlendirmesin de bulundular.

 

 Uzmanlara göre  ısı yalıtımı dışında evlerde günlük alışkanlıkları değiştirerek uygulanabilecek basit ancak etkili diğer uygulamaları ise şöyle özetliyorlar.

 

 "Kış döneminde güneş alan pencerelerin perdeleri açılmalı, güneş gittikten sonra kapatılmalıdır. Uygun perde seçimi ve kullanımıyla pencere kaynaklı ısı kayıplarının yüzde 25'i önlenebilir. Pencereler ve kapılar, evlerdeki ısı kayıplarının yüzde 25'ine sebep olmaktadır. Çift cam kullanılarak, pencerelerden kaynaklı ısı kayıpları yüzde 50 oranında azaltılabilir. Pencere ve kapı kenarlarından hava sızıntıları, pencere bandı veya sünger kullanılarak azaltılabilir. Radyatörlerin ısı akışına engel olacak uzun perdeler kullanılmamalıdır. Radyatörlerin ve ısıtıcıların önüne veya üzerine, ısı akışını engelleyici eşya veya çamaşır koyulmamalıdır. İmkan dahilinde çamaşırlar, ısıtıcı veya radyatör yerine balkonda kurutulmalıdır. Radyatörlerin arkasındaki duvarda oluşacak ısı kayıplarını önlemek için alüminyum kaplı yalıtım levhaları yerleştirilmelidir. Radyatör bağlantı borularındaki su sızıntıları giderilmelidir. Yaşam alanı içindeki sıcaklık değerleri oturma odası için 22, yatak odası için 20 ve koridorlar için 18 derece olarak ayarlanmalıdır. Düşürülecek her 1 derece karşılığında yüzde 6 yakıt tasarrufu sağlanabileceği unutulmamalıdır."

 



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları