DOĞA´NIN SİHİRLİ GÜCÜ PANCAR

DOĞA´NIN SİHİRLİ GÜCÜ PANCAR

ŞİFA KAYNAĞI ÖZELLİKLERİ İLE HER DERDE DEVA?

Uzmanlar Şifalı ve mucizevi sebze pancarın faydaları saymakla bitiremiyorlar? Özellikle ?Kırmızı Pancar´ın, ıspanakgiller ailesinden olan, yumru kökü çok lezzetli ve sağlığa son derece faydalı toprak altında yetişen bir kök sebzesi olduğunu vurgulayan uzmanlar; kansere ve kalp damar hastalıklarına karşı bilinen koruyucu etkilerinin bünyesinde var olan antosiyanin içeriğine bağlıyorlar.
Beslenme Uzmanları doğanın sihirli gücü pancarın mucizevi gücünü adım adım anlatırken, şeker oranı yüksek bir sebze olduğu için özellikle pancar suyunun aşırı tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarı yapmayı da ihmal etmiyorlar?
Hem oldukça faydalı, hem de doğru şekilde hazırlandığında oldukça lezzetli bir besin olan Pancar´ın eski çağlardan beri alternatif tıpta kullanılmakta ve pek çok hastalığı tedavi etmekte önemli rol oynadığının altını çizen uzmanlar bu faydaları şöyle sıralıyorlar?
---- Pancarda her besinde karşımıza çıkmayan ve hücreleri koruyan betalain maddesi bulunmaktadır. Bu sebeple pancar insan vücudundaki iç organları korur, iltihapların oluşmasını önlemede yardımcı olur. İltihapların oluştuktan sonra kısa sürede iyileşmesi konusunda da etkili bir yardımcıdır.
----- Yapılan birtakım araştırma ve deneylerde pancarın kanser oluşumunu önlemede ve ilerlemesini yavaşlatmada etkili olduğu ortaya çıkmıştır. Bu sebeple kanser riski bulunan ya da kanserle mücadele eden kişilerin doktor kontrolünde pancar tüketmesi önemli olacaktır.
---- Pancar damarlardaki kanın temizlenmesinde ve karaciğerin zararlı maddelerden arındırılmasında etkili olduğu ortaya konmaktadır. Bu sebeple pancara bir çeşit detoks bitkisi diyebiliriz.
---- Uzmanların yaptığı araştırmalar sonucunda pancarın damarları genişlettiği sonucuna ulaşılmıştır. Damarların genişlemesiyle kan dolaşımı kolaylaştırmaktadır. Bununla birlikte pancar tüketiminin tansiyonu düşürdüğü de gözlenmiştir.
----- Fazla hareket edecek ya da egzersiz yapacak bünyenin bu aktivite öncesinde pancar suyu içmesinin aktiviteyi daha kolay şekilde yapmasını sağlayacağı belirlenmiştir. Bu sebeple pancarın dayanıklılığı arttırdığı da söylenebilmektedir.
----- Anemi rahatsızlığı kanda hemoglobinin düşük olması sebebiyle meydana gelen bir rahatsızlıktır. Pancar içeriğinde pek çok faydalı vitamin ve madde bulundurur. Bu minerallerin zenginliği sebebiyle anemi rahatsızlığının giderilmesi konusunda oldukça faydalı olduğu gözlenebilmektedir. Anemi rahatsızlığı olanlar doktor kontrolünde pancar tüketebilirler.
---- Pancarın insülin duyarlılığını artıran bir tür antioksidan olduğu söylenmektedir. Dolayısıyla pancar bu özelliği ile diyabet dalganlanmalarının engellenmesi hususunda oldukça etkili olabilmektedir. Diyabet rahatsızlığı olan hastaların yine doktorlarına danışarak pancar tüketmeleri faydalı olabilecektir.
---- Demans, yaşlanmayla birlikte meydana gelen bir unutkanlık türü hastalıktır. Kişinin yaşının ilerlemesiyle gelen bu hastalık günlük hayattaki rutinlerin bile unutulmasına sebep olur. Uzmanlar pancarın bu hastalığı tedavi edebileceğini düşünmektedirler. Birtakım üniversitelerde bu konuyla ilgili araştırmalar halen daha devam etmektedir. Ancak araştırmalardan birkaçında pancar suyu tüketiminin beyine iyi geldiği ortaya konmuştur.
----- Pancar kalp rahatsızlıklarında ve hastalıklarında özellikle faydalı bir besindir. Damarların genişlemesini sağlayan pancar, bu sayede kalp hastalıklarının önüne geçilebilmesinde de etkili olmaktadır. Dolayısıyla kalp hastalığı riski hissedenler ya da bu riskle karşılaşmak istemeyenler pancar tüketmelidir.
HABER: R.ÖZTEMİR



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı