DOĞU TÜRKİSTANLILAR, ÇİN´DE ÖLDÜRÜLEN İSLAM ALİMİ İÇİN

DOĞU TÜRKİSTANLILAR, ÇİN´DE ÖLDÜRÜLEN İSLAM ALİMİ İÇİN

GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDI

Kayseri´de Cuma namazı için Hunat Camii´nde bir araya gelen Doğu Türkistanlılar Derneği üyeleri, Çin´de kaldığı hapishanede öldürülen İslam Alimlerinden Muhammed Salih Hacı için gıyabi cenaze namazı kıldı. Dernek üyeleri namaz sonrası Afrin´de harekatta bulunan Türk askerleri için de dua ettiler. 

Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk ve dernek üyeleri Hunat Cami´nde cuma namazı çıkışı, Türkistan´da yaşayanların daha okuyabilmeleri için Kuran-ı Kerim´i Uygurca´ya çeviren ve Çin´de kaldığı hapishanede öldürülen İslam Alimlerinden Muhammed Salih Hacı için gıyabi cenaze namazı kıldı. Gıyabi namaz sonrası açıklama yapan dernek Başkanı Tüktürk, "Doğu Türkistan 1949´dan itibaren Çin Doğu Türkistan´a asimilasyon uygulamaktadır. Doğu Türkistan´da 1 milyon fazla insan kamplarda ve ceza evlerinde işkence görmektedir. Geçtiğimiz hafta bir ay önce tutuklanan İslam Alimi Muhammed Salih cezaevinde öldürüldü. Cenaze bizlere ailesine teslim edilmedi. Çünkü ailesini de cezaevine attılar. Muhammed Salih cenazesi teslim edilmediği için Dünya´daki tüm Doğu Türkistanlılar gıyabi cenaze namazı kıldık. Muhammed Salih´in şehit edilmesinin nedeni yüce kitabımız tüm Uygurlar okusun diye Kuran-ı Kerim Uygurcaya çevirmesidir. Allah´ın kelamını Doğu Türkistanlılar okusun diye yaptıklardır. Sesimizi artık duyun. Doğu Türkistan İslam ve Türk Dünyasının ayrılmaz parçadır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Afrin´de mücadele ve şehit olan askerler için dua edildi. Yapılan dua sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Tümtürk, Doğu Türkistanlıların Afrin mücadele etmeye hazır olduğunu söyledi.


Haber Kaynak : DHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ