DOĞU TÜRKİSTANLILAR DERNEĞİ GENEL BAŞKANI TÜMTÜRK

DOĞU TÜRKİSTANLILAR DERNEĞİ GENEL BAŞKANI  TÜMTÜRK

?DOĞU TÜRKİSTAN PATLAMAYA HAZIR BOMBA GİBİ?

Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı ve merkezi Kayseri´de bulunan Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk haber ekibimize yaptığı değerlendirmede Doğu Türkistan´da Uygur Türklerine baskı ve zulmün artarak devam ettiğini vurgulayarak ?Doğu türkistan patlamaya hazır bomba gibi? ifadesini kullandı?
Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı ve Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk Ramazan ayı ile birlikte alevlenen Doğu Türkistan olayları ile ilgili olarak haber ekibimizin sorularını cevapladı? Tümtürk "Doğu Türkistan´da Uygur Türklerine baskı ve zulüm sürüyor. Türkistan, adeta patlamaya hazır bomba gibi. Son olaylarda Çin´e göre 18, bize ulaşan bilgiye göre 100´e yakın soydaşımız katledildi" diye konuştu?
Tümtürk sözlerinin devamında 5 Temmuz´da Urumçi katliamının 6´ncı yıldönümü nedeniyle, Çin´deki zulmü çeşitli etkinliklerle dünyaya duyuracaklarını belirterek ,Kaşgar kentinde oruç tutan 100´e yakın Müslüman´ın Çin polisince öldürüldüğünü bu katliam ve Uygurlara Ramazan´da zorla içki içirilmesi gibi olumsuzluklar üzerine Dünya Uygur Kongresi´nin Almanya´da Başkan Rabia Kadir yönetiminde bir araya geldiğini, kendisinin de bu toplantıya bizzat katıldığını açıkladı?
Seyit Tümtürk Komünist Çin Devletince Uygur Türklerine uygulanan zulüm ve işgenceye dair yaptığı değerlendirmede ise şunları kaydetti? "Çinlilerin Uygur Türklerini sindirme, yok etme çabası Ramazan ayında adeta hız kazandı. Çin hükümeti özellikle Ramazan ayını hedef seçerek, provokasyon yaratıp, Uygur Türklerini haksız gibi gösterme çabası içinde katliam yapıyor. Uygur Türkleri´nin yaşadığı Kaşgar dahil bir çok bölgede, Çin polisi, Türkleri ´dur´ ihtarı bile vermeden vurup öldürüyor. Kaşgar´da meydana gelen son olayda Çin´e göre 18, bizim soydaşlarımızdan aldığımız haberlere göre 100´e yakın Uygur Türk´ü katledildi. Dogu Türkistan şu anda, her an patlamaya hazır bomba gibi. Adeta kapalı kutu. Soydaşlarımızın sesi duyulmuyor. Oldu bittiye getirilerek, Uygur Türkleri katliama tabi tutuluyor, Yargısız infazlar sürüyor. 3 gün önce Almanya´da Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir başkanlığında bir araya gelerek, bu olumsuz durumu görüştük. Uygur Türklerinin ramazanda yaşadığı zulüm ve uğradıkları katliama karşı alınacak önlemleri görüştük. Çin´deki katliamların durdurması ve dünya medyasının bu olaylardan haberdar edilmesi için kararlar aldık"
Tümtürk sözleirnin sonunda 2009 yılında Çin´in Gangdong eyaleti Şavguan bölgesine çalıştırılmak üzere zorla götürülen Uygur Türkü gençlerin onlarcasının öldürülmesinin 6´ncı yıldönümü nedeniyle, 5 Temmuz´da dünya genelinde anma etkinliği yapacaklarını, Çin elçiliklerinin önüne siyah çelenk bırakacaklarını duyurarak "Uluslararası camia ve medyanın hiç değilse Urumçi katliamının 6´ncı yıldönümünde bize kulak vermesini istiyoruz. Özellikle Dünya İslam İşbirliği Örgütü ile Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere ABD ve Avrupa ülkelerini bu zulme karşı tavır almaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu?
Haber : CEYHUN ÜSTEN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"