DOĞU TÜRKİSTANLILAR DERNEĞİ´NDEN ÇAĞRI

DOĞU TÜRKİSTANLILAR DERNEĞİ´NDEN ÇAĞRI

ZALİM ÇİN DEVLETİNE KARŞI BİZİMLE OLUN

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri de Cuma namazı sonrası basın acıkılması yaparak 5 Temmuz 2009 yılında Doğu Türkistan´ın Urumçişehrinde  katledilen Türkleri anıp, zalim Çin Devleti´ni protesto ettiler?

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği  üyeleri 5 Temmuz 2019´da Çin Devleti´nin baskısı altında olan ve vatandaşları katledilen Doğu Türkistan için birlik çağrısı yapıp, 10 yıl önce katledilen soydaşlarımızı andılar?

Uygur alimlerinin ve sanatçılarının her gün şehit edildiğini, bu duruma dur denilmesinin gerektiğini belirten Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri yaptığı değerlendirmede yetkililere seslenip ?Eğer bu cinayet şebekesi, bu katil ve terör yuvası zalim Çin devletine karşı bizimle olmayacaksanız, ne zaman bizimle olacaksınız?? ifadesini kullanarak şunları kaydetti?   ?5 Temmuz 2009 yılında ata yurdumuz Doğu Türkistan´ın başkenti Urumçi´de meydana gelen, binlerce kardeşimizin şehit edildiği ve yaralandığı ve yine yüz binlerce insanımızın tutuklandığı Urumçi Katliamının 10. Yıl dönümünde acımızı ve öfkemizi haykırıyoruz. Çin akıttığı kanda boğulacaktır. 10 yıl önce Urumçi caddelerini, sokaklarını ve hanelerini birer ölüm kafesine çeviren katil Çin, bugün Nazi kamplarını aratmayan sözde eğitim kamplarında milyonlarca soydaşımızı esir tutmuş durumdadır. Uygurların alimleri, sanatçıları ve aydınları Çin zindanlarında şehit olmaktadır. Eğer bu cinayet şebekesi, bu katil ve terör yuvası zalim Çin devletine karşı bizimle olmayacaksanız, ne zaman bizimle olacaksınız??



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor