DÖKÜLEM KANIN SUÇU İSYANCILARA AİT

DÖKÜLEM KANIN SUÇU İSYANCILARA AİT

ÖZTÜRK, Dernek binasında yaptığı basın açıklamasında devlet adamlarının milli birlik ve bütünlüğü korumaları gerekirken, ülkede fitne, kav¬ga ve bölünmeye yol açacak açıklamalarda bulunmalarını hayretle karşıladıklarını ifade etti. Bugünkü Tunceli̵

Atatürk’ün İstik­lal Savaşı’nda dışarıda düş­manla baş etmeye çalıştı­ğı dönemde içeride Dersim­liler tarafından isyan çıka­rıldığını söyleyen Öztürk, “Hiçbir devlet kendisine karşı başlatılan isyana ses­siz kalmaz ve bundan dola­yı da isyancılardan özür di­lemez. Bugün PKK terör ör­gütüyle mücadele eden dev­let, yarın teröristler ve ai­lelerinden özür mü dileye­cek? Türkiye Cumhuriye­ti, Dersim’de bir isyanı bas­tırmıştır. Bunun katliam ve soykırımla bir alakası yok­tur. Dökülen kanın suçu, isyanı çıkaranlara aittir.” dedi.

 

Öztürk, Dersim tartışma­larının gündeme getirilme­sinin nedenlerini, Türkiye Cumhuriyetinin alnına “kat­liamcı” yaftası yapıştırarak Ermeni soykırımı iddiala­rını kuvvetlendirmek, Ale­vi vatandaşların devlete ve Cumhuriyete bağlılıklarını sarsmak, Türk toplumun­daki Atatürk, İnönü, Celal Bayar ve Fevzi Çakmak sev­gisini ortadan kaldırmak. İstiklâl savaşının bu önder­lerini katliamcı ilan ederek Türkiye Cumhuriyetinin te­mellerini hedef tahtası yap­mak, Türk halkının Alevî- Sünnî; Türk-Kürt şeklinde ayrışmasını hızlandırmak, Atatürk’ü, silah arkadaşla­rını ve 1950 öncesini suçlu ilan ederek Atatürk adının ve Cumhuriyet’in temel de­ğerlerinin “Yeni Anayasa” da ifade edilmesine engelleme, olarak sıraladı.

 

“Tarihte yaşanmış ve kabuk bağlamış yaraları “tarihle yüzleşmek” teranesiyle ka­natmanın, Türkiye’yi parça­lama amacı güdenler dışın­da kimseye yararı yoktur.” diyen Öztürk, devlet adam­ları ve partileri bu tür ko­nularda daha hassa olmaya davet etti.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı