DOLANDIRICILAR HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİYOR

DOLANDIRICILAR HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİYOR

Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, ilamsız ödeme emriyle alakalı vatandaşlara bilgiler vererek, "Bir takım kimseler, borçlu olarak gönderdikleri şahsız kanunu bilmemesinden faydalanarak, vatandaşları mağdur ediyor" dedi.

İlamsız ödeme emriyle alakalı bilgiler veren Baro Başkanı Fevzi Konaç, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Konaç, "Kanunumuzda bir alacağın tahsili noktasında icra dairelerinde alacaklının herhangi bir resmi belgeye dayalı olarak alacağını tahsil etme imkanı olduğu gibi kanunda sayılan bu belgeler haricinde borcun sebebi gösterilerek bir borçludan alacağı noktasında da ilamsız icra takibi gibi mevzuatımızın tanıdığı bir hak var. İlamsız icra takiplerinde alacaklı olduğunu iddia eden şahıs kanunen icra dairesine müracaat edip, bir belge ile alacağını tahsil noktasında ödeme emrini borçluya gönderme hak ve yetkisine sahiptir. Burada borcun sebebi olarak bir çek falan gösterilmese de sebebe dayalı takip yapıldığı için işçi alacağı ücreti gibi takip yapılabiliyor" dedi.
Ödeme alan kişilerin icra dairelerine itirazda bulunmaları gerektiğini hatırlatan Konaç, "Borçlu olduğu iddia edilen şahıs bu takibi aldığında, eğer bir borcu yoksa icra dairelerine yasal olarak müracaat edip bu takibe karşı itirazlarını bir şekilde dile getirmesi gerekiyor. İlamsız icra takibi yapılması her ne kadar kolay olsa da borçlunun müracaatı halinde böyle bir borcunun olmadığı iddiası ile itirazı olduğunda da icra dairesi takibin durdurulmasına karar veriyor. Alacaklı eğer takip durduktan sonra bu iddiasının arkasındaysa bununla ilgili olarak itiraz davası açıp borcunu sebebi ile ilgili olarak haklı olduğunu ispat etmek zorundadır" ifadelerini kullandı.
`Haksız kazanç elde ediyorlar` diyen Baro Başkanı Konaç, "Kanun bu yolla takibini kıldığı için art niyetli bir takım kimseler borçlu olarak gönderdikleri şahsın kanunu bilmeme, itiraz yolunu bilmeme, gelen evrakla ilgili ne yapacağını bilmemesinden kaynaklı olarak itiraz etmediği hallerde bu takibin 7 gün içerisinde kesinleşmesinden istifade ile kimi zaman vatandaşları mağdur etmişlerdir. Dolandırıcılık noktasında bir takım kişiler haksız kazançlar elde etmiştir" diye konuştu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”