DOLU´DAN ZARAR GÖREN ÜRETİCİ

DOLU´DAN ZARAR  GÖREN ÜRETİCİ

DEVLET´TEN YARDIM BEKLİYOR

Önceki gün saat 15.00 sularında aniden bastıran sağanak yağış ve dolu üreticiyi mağdur etti? Yaklaşık yarım saat devam eden yağış sonrası ekili alanlarda ciddi ölçüde zarar meydana gelirken bütün umudunu bağladığı ürünleri zarar gören üretici ve çiftçiler devletin mağduriyetlerini giderip yaralarını sarmasını talep ederek Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden hasar tesbiti yapmalarını istediler?
Önceki gün ilimizin muhtelif bölgelerinde gerçekleşen sağanak ve dolu yağışı ekili alanlara büyük zarar vererek üreticileri mağdur etti?
Özellikle şehir merkezine yakın olan Argıncık, Hoca Ahmet Yesevi, Saray Bosna, Gesi, Turan, Ağırnas mahalleleri ile Bünyan ilçe merkezi ve mahallelerinde etkili olan dolu yağışı bağ bahçe ve hububat alanlarındaki ekili arazilere ciddi ölçüde zarar verdi?
Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde 20 yıldır çiftçilik yapan 120 Bin dönümlük ekili arazisi olan 37 yaşındaki çiftçi Battal Coşkun, ekili arazisinde gerçekleşen zararı haber ekibimize anlatarak Valilik ve Tarım İl Müdürlüğü başta olmak üzere, ilgililerden hasar tesbiti yaparak yaralarının sarılmasını isteyerek şunları kaydetti? ?Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde tarım işiyle uğraşıyorum. Dün olan afattan dolayı 120 dekar arazimde ekili her şey zarar gördü. Zarar gördüğü için yetkililerden bir an önce ilgilenmelerini ve yardım etmelerini istiyorum. Maddi olarak 200 Bin TL zararım var. Şuan işçilerimin paralarını ödeyemez durumdayız. Elimiz kolumuz bağlandı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Şaşırmış haldeyiz. Yetkililerden yardım istiyoruz. 20 yıldan beri ilk defa böyle bir afet başıma geliyor. Böyle bir şey bu zamana kadar görmedim. Bütün ürünler zarar gördüğü için ümidimiz kesildi şuan ekmeğe muhtaç durumdayız. Bir anda her şey yelle bir oldu. Çok şaşırdık ne yapacağız bilmiyoruz. Şimdilik Tarım İlçeye başvurduk. Dilekçeye zarar tespitimizi yazdık. Sonrada komisyon gelecek. Komisyonda ne zaman gelecek belirsiz. Yetkililerden yardım istiyoruz?
Öte yandan yaşanan dolu yağışının ortaya çıkardığı zararın tesbiti ve üreticinin mağduriyetinin giderilerek yaraların sarılması konusunda haber ekibimize bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ayhan Temiz, afetin 24 Haziran Çarşamba günü meydana geldiği için 25 Haziran Perşembe günü çalışmalara başlamış olup, İlçe Hasar Tespit Komisyonu tarafından 1-2 gün içerisinde çalışmalarını sonuçlandırılacağını vurgulayarak ? Bu afetler nedeniyle ekilişlerinden, ürünlerinden, hayvan varlıklarından, tesislerinden veya seralarında en az yüzde 30 ve üzeri zarar görmüş gerçek ve tüzel kişi üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlar ertelenecektir? değerlendirmesinde bulundu.
HABER: M.Y.NACAK



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları