DÖRT GENERALDEN ÜÇÜ DARBECİ ÇIKTI

DÖRT GENERALDEN ÜÇÜ DARBECİ ÇIKTI

GARNİZON KOMUTANI TÜMGENERAL TALÇIN KAÇARKEN YAKALANDI?

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen darbe kalkışması öncesi ilimizde görev yapan dört Generalden üçünün Fetullahçı Terör Örgütü Üyesi olduğu ve darbe kalkışmacılarına destek verdikleri ortaya çıktı? Durumlarını n deşifre olmasının ardından göz altına alınan generaller göz altına alınarak yargılanmaya başlandı?
Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması mensubu askerlerin darbe girişimi sonrası yapılan operasyonlar sürerken, ilimizde görev yapan dört generalden üçünün darbecilere destek verdikleri ortaya çıktı.
10 Ağustos 2015´te 2´nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Hv. Pl. Tümgeneral Ali Demiral´in emekliye ayrılması sonrası, Kayseri Garnizon Komutanlığı görevini devralan ve darbe kalkışması sırasında Ankara´da bulunan Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın önceki akşam saatlerinde Boğazköprü girişinde yakalanarak göz altına alındı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde sağlık kontrolünden geçirilen Yalçın, ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü´ne götürülürken; bir diğer isim Kayseri 1. Tugay Komutanı Tuğ General Aydoğan Aydın Hakkari´nin Çukurca İlçesi´nde, darbe kalkışması sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alındı
Yine ilimizde görev yapan dört generalden biri olan Erkilet 12. Hava Üssü Komutanı Tuğgeneral Cemal Akyıldız´ın da Kayseri Emniyetinin girişimlerinin ardından İstanbul´da yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi?
Dört general arasında darbecilere karşı koyarak demokrasimize sahip çıkan tek isim olan ve 3 generalin gözaltına alınmasının ardından, Vali Süleyman Kamçı ve Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile birlikte hareket eden Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Garnizon Komutan vekilliğine getirildi.
Öte yandan, darbe kalkışması başarıya ulaşsa idi Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın´ın Sıkıyönetim Komutanı sıfatı ile Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstleneceği öğrenildi?
Bunların dışında Kayseri´de 3 generalin dışında, 51 havacı subay, astsubay ve sözleşmeli erbaş da gözaltına alındı. Gözaltında olanlar arasında 1 hava yarbay, 6 hava yüzbaşı, 2 hava üsteğmen, 10 kıdemli başçavuş, 4 üst çavuş ve 20 sözleşmeli erbaş bulunuyor.
Öte yandan bu arada darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk´ün Yüksek Askeri Şura üyesi sıfatıyla son 1 içinde 3 kez Kayseri´ye geldiği belirlendi.
HABER: C.ÜSTEN



Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi