DOWN CAFE´DE

DOWN CAFE´DE

ENGELLİLERE ÖZEL FARKINDALIK GÜNLERİ DÜZENLENİYOR?

Köşk Mahallesinde konuşlu ?Down Cafe´ de başlatılan ve her ay yinelenecek olan engelliler farkındalık günü etkinliğinin ilkinde bir araya gelen engelli vatandaşlarımız gönüllerince bir gün geçirirken ?Her engelli kardeşimiz bu etkinliklere gelsin? çağrısında bulunan cafe işletmecileri, yaptıkları işin güzelliğini ve heyacanını haber ekibimizle paylaştılar?
İlimizin ilk ve tek olarak down sendromlu kişilerin çalıştığı down cafe yeni bir farkındalık oluşturmak için kolları sıvadı. Cafe sahipleri her ay yapacakları etkinliğe tüm engellileri buraya davet ederek tüm Kayserililerin dikkatini engelli kişilere çekmek istiyor. Etkinliğin ilki 24 Temmuz´da düzenlendi.
Down Cafe İşletme sahiplerinden Zeynep Ayan, buradaki farkındalığı tüm Kayseri´ye göstermek istiyoruz diyerek şöyle konuştu; ?Bugün burada farkındalık günü var. Kayseri genelinde farkındalık oluşturma amaçlı düzenleniyor. Down Sendromunun ne olduğunu insanlara anlatmak amaçlı düzenliyoruz. Ayda bir düzenliyoruz, ilki 24 Temmuz´da gerçekleşti. Burayı açmamızdaki gayemiz bütün insanlara burayı fark ettirmeye yönelikti, çünkü burası sosyal bir proje Down sendromunu onlara anlatmaktı. Down grubu engelliler içerisinde eğitime en yatkın ve sosyal hayata kazandırılacak gruptur. Onlara biz mesleki ve kültürel alanda çok güzel geliştirebileceğimizi gösterdik biz. Amacımıza da ulaştık, buradaki coşku da çok güzeldi, çocukların eğlenmeleri, insanların buraya katılımları gerçekten biz memnunuz.?
Down Cafe ortaklarından Hamdi Çemrek , ?Burada düzenlediğimiz etkinlik her ay olacak ve geliştirilerek yapılacak. Sadece Down Sendromlular değil, bedensel engelliler, vs. onlar da etkinliğimize katılabilecek.? Değerlendirmesinde bulundu?
Down Cafe çalışanlarından Down Sendromlu İbrahim de duygularını şu şekilde dile getirdi; ?Cafemizi ve tüm çocuklarımı seviyorum. Ailelerimiz her ay buraya gelsinler. Bizleri yalnız bırakmasınlar?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor