DÜNYA PAZARI

DÜNYA PAZARI

BİZİ BEKLİYOR

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, basın toplantısı tertipleyerek 1 Mart´ta yapılacak seçimlerde aday olduğunu duyurdu? Başkan Nursaçan ayrıca ilimizde savunma sanayine mühimmat üretecek bir tesis inşaa etmek için hazırlıkta bulundukları müjdesini verdi.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, 1 Mart´ta yapılacak olan seçimler dolayısıyla kentte bulunan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Göreve geldiği 4 yıldan bu yana, yönetim kurulu ve çalışma arkadaşlarıyla birlikte Kayseri OSB´ye kazandırdıklarına dair bilgi veren Nursaçan, 1 Mart´ta yapılacak olan seçimlerde de aday olduğunu açıkladı. Nursaçan, ?Önümüzde bir yerel seçim var. 3 aydır sanayicimizde bazı kıpırdanmalar söz konusu. Seçim istek arzusunu görünce kayıtsız kalamazdık. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımla yaptığımız istişarelerde de bunu uzatmama konusunda fikir birliğine vardık ve seçimi 1 Mart´ta yapmaya karar verdik. Tabi ki adayız. Çünkü 4 yıllık süre içerisinde yönetim kurulundaki dava arkadaşlarımla birlikte ülkemize, milletimize yararlı faaliyetler yaptık? değerlendirmesinde bulundu.

Sözlerinin devamında ilimizde mühimmat üretimi yapacak bir savunma sanayi tesisinin müjdesini veren Başkan Nursaçan, ?Ön yeterliliği olan bir firmayla da işbirliğimiz var idi. Bunu Bakanlığımız Kayseri OSB ile birlikte, ön yeterliliği olan firmayla işbirliğimizi de uygun gördü. Şu anda teknik ekip Ankara´da çok ciddi bir şekilde çalışma yapıyor. Ciddi bir davetiye aldık. Ama önümüzde bir ihale süreci var. Bu süreçten sonra önümüzde 1 buçuk yıllık zorlu, devletimizin milli bekası için savunma sanayiimize Kayseri OSB´den adım atmış olacağız. Projeyi İncesu´da Güney Çevre Yolu üzerinde hazine arazisi üzerinde 300-400 dönüm üzerinde hayata geçireceğiz. Elbette ikinci aşama 3 milyon, 5 milyon metrekarelik bir alanda savunma sanayiine yönelik bir organize sanayi bölgesi kurulmasına yönünde olabilir. Devletimize de teşekkür ediyorum. Kayseri OSB önemseniyor. Biz, bu yatırımı yapacak güce sahibiz? ifadesini kullandı.

Başkan Nursaçan, görev süresi boyunca yaptıkları faaliyetlere dair verdiği bilgide ise ?Tarihi hizmetlerden biri şehrimizi taçlandıran, son 1 ay içerisinde 4 megavat daha ilave ederek 55 megavata tamamladığımız güneş enerjisi santralimiz. Bu santralle 11 milyon dolarlık bir gelir sağlamış olduk.? diye konuştu.

Başkan Nursaçan hayata geçirdikleri ?Dış Ticaret İhbar Merkezi´ sayesinde bilgiye erişim hızlandığını vurgulayarak ?OSB yönetiminin kararlılığı ve iradesi sayesinde Dış Ticaret İstihbarat Merkezi kuruldu. Burada dış ticaret konusunda bilgiye erişim sağlanmaktadır ve çevre illerden gelip burada sektörleriyle ilgili bilgi toplayabilmektedirler.? dedi.

Kayseri Sanayicisi için kurdukları ?Tasarım Merkezi´nin katma değeri yüksek ürünler tasarladığını belirten Başkan Nursaçan ?Kayseri şehri mobilyada, elektrikli ev aletlerinde, çelik kapı sektöründe önde olan bir şehir. Kayseri OSB´nin kurduğu Tasarım Merkezi, önemli bir hizmet vermektedir. Bu yıl arkadaşlarımız 500´ü aşan tasarımla Kayseri sanayisini sık sık söz edip de altını dolduramadığımız katma değerli ürünle buluşturmuştur.? şeklinde konuştu.

Sözlerini noktalarken Kayseri´nin İstihdam Seferberliğine katkı sunan ilk 10 şehir arasında yer aldığını hatırlatan Başkan Nursaçan Dubai ve Bosna-Hersek´e ?Dış Ticaret Merkezi´ kurulacağını ve Kayseri OSB´de emlak vergisi alınmadığını hatırlattı?

Konuşmasının ardından medya mensuplarının sorularını da cevaplayan Başkan Nursaçan, Dubai´den Kayseri´ye gelen heyeti ağırladı.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları