DÜNYACA ÜNLÜ HAFIZLAR

DÜNYACA ÜNLÜ HAFIZLAR

KUR´AN ZİYAFETİ İLE GÖNÜLLERİN PASINI SİLDİ?

Kayseri İl Müftülüğünce düzenlenen programa katılan dünyaca ünlü hafızlar Kur´an ziyafeti sundu. Tilavetleri ile kulakların ve gönüllerin pasını silen hafızlar Kayserilileri kendilerine hayran bıraktırdılar?

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen Ramazan İrşat Programları kapsamında Kayseri İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen ?Kur´an Ziyafeti´ programı kapsamında; dünyaca ünlü hafızlar Kadir Has Kültür Merkezi´nde Kur´an-ı Kerim ziyafeti sundular.

İl Müftüsü Prof.Dr. Şahin Güven tilavetler öncsi yaptığı değerlendimede Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde gerçekleşen Kur´an-ı Kerim ziyafeti için tilavetlerinden dolayı hafızlara şükranlarını sunarak ?Gerek Kuran-ı Kerim´in anlaşılması ve yorumlanması gerekse yazıya aktarılması, hattı anlamında ecdadımızın yapmış olduğu hizmetlere bizlerde bu dönemin Müslümanları olarak hizmet verme gayesiyle yola çıktı ve hizmet veriyoruz. Doğrusu bu Kuran ziyafetinden önce tereddüt ettik. Uzun 9 günlük bir tatile girilmesinden dolayı herkesin bayram alışverişlerini yapacağı ortamda 1200 kişilik salonu doldurabilir miyiz diye tereddüt ettik. Elhamdülillah tıklım tıklım dolu salonumuz. Ben siz Kuran sevdalısı kardeşlerime de buraya teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum? ifadesini kullandı?

Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz´da ? Biraz önce sayın müftümüzün de dediği gibi Kuran okumak sevap, dinlemek sevap, okutturmak sevap, vesile olmak sevap. Kısaca Kuran´la olan her şeyde hayır var. Şu an burada bulunduğumuz salonda birçok konser ve etkinlik olmuştur. İnsanlar buraya para vererek gelmiştir. Ama sizler bu Kuran ziyafetine ücretsiz bir şekilde katılabiliyorsunuz. Sonunda buradan para ile satın alınamayacak kadar büyük sevapla döneceğiz. ? değerlendirmesinde bulundu?

Çok sayıda ilimiz sakinin takip ettiği program öğle namazının ardından start aldı ve Suriyeli Mustafa B. El Asali, İran´dan Vahid Nazarian, Afganistan´dan Sanaullah Habip,Türkiye´den İsmail Kaya,Fatih İmdat, Cihan Kodal ve Abdullah İSLAM gerçekleştirdikleri tilavet ile gönüllerin telini titrettiler?



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı