DÜNYANIN GÖZÜ ERCİYES´TE OLACAK

DÜNYANIN GÖZÜ ERCİYES´TE OLACAK

ÇELİK, ?HEDEFİMİZ ERCİYES´İ ULUSLARARASI ARENADA TANITMAK?

Snowboard´ın kalbi Kayseri´de atacak. Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen FIS Snowboard Dünya Kupası´nın final ayağı Türkiye Kayak Federasyonu, Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş.´nin desteğiyle Erciyes Dağı´nda yapılacak.Yarışma öncesi Erciyes Dağı´nda basın açıklaması yapıldı.
Dünya Snowboard Şampiyonası için geri sayım başladı. Yarışma öncesi Erciyes Dağı´nda basın toplantısı yapıldı. Basın açıklamasına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Cıngı, FIS Yarış Direktörü Peter Krogoll, Olimpiyat Şampiyonu Patricisa Kummer katıldı.
ÇELİK, ?HEDEFİMİZ ERCİYES´İ ULUSLARARASI ARENADA TANITMAK?
Açılış konuşmasını yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik şöyle dedi: ?Böyle bir organizasyonun Kayseri´ye alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda görev alan komitedeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şehirlerin bir takım ekonomik değerleri vardır. Bazı şehirlerin endüstri, bazı şehirler tarımsal anlamda çok değerlidir. Yine yeraltı zenginlikleri olan şehirlerimiz vardır. Bazı şehirlerin de tarihi ve kültürel özellikleri vardır. Burada Erciyes Dağımız var. Biz bu dağı çok önemsedik. 6 bin yıllık bir medeniyetten bahsediyoruz. Olaya bütüncül anlayışla yaklaştık ve Erciyes´e anonim şirket kurduk. Tek elden yönetilmesini düşündük. Böyle bir organizasyonda tek muhatap olması büyük önem arz ediyor. Böyle organizasyonları önemsiyoruz. Bu önemden dolayı bundan sonra da Erciyes´e yaptığımız yatırımlara devam edeceğiz. Bundan sonraki hedefimiz Erciyes´imizi uluslararası arenada tanıtmak olacak.?
YARAR, "ŞAMPİYONA, ÜLKENİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI VERECEKTİR"
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar şöyle konuştu:
?Böyle bir organizasyon sadece federasyonun başarabileceği organizasyon değil. Yerel partnerlerimizin ne kadar çok önemli olduğunu ifade etmek istiyoruz. Burada güzel bir faaliyet yapacağız. Türkiye dünyanın önde olacak kayak ülkesi olmaya adaydır. Yerel yönetimin desteği ile ne duruma geldiğini görmek çok önemli. Uluslararası sporcuları buraya getirmek çok önemli. O sporcuları buraya getirmek ülkenin tanıtımına çok büyük katkı verecektir. Bu vizyona katkıda bulunduğu için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.?
Olimpiyat Şampiyonu Patricisa Kummer de şunları söyledi:
?Burada olmaktan çok mutluyum. İnşallah yarış güzel geçer. Bizi buraya getirenler ve organizasyon eden kurumlara teşekkür ediyorum. Buraya ilk defa geldim. Tesisleşmeden çok etkilendim. Birkaç gün için bu dağı keşfetme imkanı bulacağım.?
FIS Yarış Direktörü Peter Krogoll şöyle konuştu:
?Defalarca Türkiye´ye geldim. Geçen sene İstanbul´da dünya kupası gerçekleştirdik. Bu yıl FIS´in en değerli organizasyonların birini burada gerçekleştireceğiz. Bu çok önemli. Bu açıdan tüm organizasyon ekibine teşekkür ediyorum. Çok güzel yarışma parkuru hazırlandı. Dünyanın en güzel yarışları olacağından eminim.?
Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Cıngı ise şöyle dedi:
?Cumartesi günü şehrimizi ilgilendiren güzel bir gün yaşayacağız. Ciddi bir gün yaşayacağız ve Erciyes´imizi en güzel şekilde temsil edeceğiz. Erciyes´te ilk günden bu yana çok sayıda ulusal organizasyon yaptık. Cumartesi günü de tarihinin ilk dünya kupası organizasyonunu yapacağız. Dünyanın gözü Erciyes´te olacak. Kayak severler Erciyes´i takip edecek. Yarışmalar Kayak Federasyonu tarafından altyapısı olan şehirlere veriyor. Bu bizim açımızdan kalite olarak tescil edildiği manasına geliyor. Çok profesyonel pistlere sahibiz. Bu açıdan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum.?
Snowboard Dünya Şampiyonası, yarın Erciyes Develi Kapı´da yapılacak. Yarışları izlemek isteyenler için şehrin belirli noktalarından toplam 88 otobüs kaldırılacak. (SPOR SERVİSİ)



Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak