DÜNYANIN EN UZUN KAYAK PİSTİ KAYSERİ`DE

DÜNYANIN EN UZUN KAYAK PİSTİ KAYSERİ`DE

en uzun ve en çok pisti Erciyes dağında. Bundan yaklaşık sekiz yıl önce başlatılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Bu süre zarfından harcanan yaklaşık 450 milyon lira ile 34 kayak pisti yapıldı. Kayak pistlerinin toplam uzunluğu ise 102 kilometre

Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi projesine yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren  Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, Büyükşehir Belediyesi uhdesinde bulunan 26 milyon metre karelik alanda bu güne kadar yapılan yatırımların tutarının yaklaşık olarak 450 milyon TL`yi bulduğunu söyledi.

                Erciyes dağının tüm bölgelerinde yapımı gerçekleştirilen inşaat çalışmalarının genel olarak yaz aylarında devam ettiğini belirten Cıngı,  Erciyes Kayak Merkezi`nde bu yıl yapılanlarla birlikte 102 kilometrelik pist uzunluğuna ulaşıldığını, 2012 yılına göre mekanik tesis ve yolcu taşıma kapasitesinin de yüzde 100`e yakın bir oranda arttığını belirtti.

                Kayak pistlerinin tamamının 150 adet karlama ünitesiyle donatıldığını ve pistlere kar takviyesi yaptıklarını belirten Cıngı, Erciyes`te bu sezon pistlerin bulunduğu kayak merkezine bir sefer kar yağdığını onun da tipi şeklinde olduğu için zeminin kar tutmadığını ifade etti.

                Karlama üniteleri sayesinde sezonu daha erken açıp daha geç kapatma imkanı yakaladıklarının altını çizen Cıngı, "Erciyes`te kayak sezonu genel olarak ocak ayının ortalarında başlayıp nisan ayı ortalarında da bitiyordu. Biz karı erken üretip pistlerde buzlanmayı sağladıktan sonra karın erime süresi daha da uzuyor. Hem de kayak sezonunu erkene çekmiş oluyoruz. Eğer karlama sistemimiz olmasaydı muhtemelen şu an dağın hiçbir tarafında kayak sezonunu açmış olamayacaktık. Nitekim biz geçtiğimiz yıl Hacılar Kapı`da ocak ayında kar yağdı. Sezonu ocak ayının ortasında açabildik. Bu sene karlama sistemlerimiz sayesinde aralık ayının ilk haftasında sezonu açmış olduk. Zaten toplam 4 aylık bir sezon. Bunu bir ay artırdığımız zaman yüzde 25`e tekabül ediyor. Bu da kayak sezonu açısından önemli bir süredir." şeklinde konuştu.

                Son olarak Büyükşehir Belediyesi`nin Erciyes Dağına yaptığı yatırımlar hakkında bilgiled veren Cıngı, "Belediye olarak alt yapı çalışmaları, yollar, kanalizasyonlar, pistler, mekanik tesisler dahil olmak üzere yaklaşık 150 milyon avro harcama yaptık. Planlanan işlerin de yüzde 80`i aşağı yukarı bitti. Bundan sonra özel sektörümüzün, otelleriyle sosyal alan yatırımlarıyla bu yatırımların tamamı 300 milyon avroyu bulacak gibi görünüyor. Kongre merkezlerimiz, futbol sahalarımız, yaz kampları için merkezler, yaz kızakları, suni kızak merkezleri oluştuğu zaman 300 milyon avroyu bulacak bir proje. Biz alt yapı olarak şu anda dünya standartlarında bir kayak merkeziyiz." diye konuştu.



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret