DÜNYA SÜT GÜNÜ'NDE

DÜNYA SÜT GÜNÜ

BEŞ BİN PAKET SÜT DAĞITILDI

21 Mayıs Dünya Süt Günü tüm dünyada olduğu gibi ilimizde de kutlandı… Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin ortaklaşa düzenlediği  ‘Süt Günü' kutlama etkinliklerinde vatandaşlara 5 bin paket süt dağıtıldı. Etkinlikte konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Erkan Alkan, Kayseri'nin, tarım ve hayvancılıkta marka şehir olma yolunda hızlı bir şekilde ilerlediğini vurgulayarak  Kayseri olarak 300 bin büyükbaş hayvan, 600 bin küçükbaş hayvanımız bulunmaktadır. Bakanlığımızda 7 Milyon TL üreticilere destekleme yapılmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin Cumhuriyet Meydanı'nda ortaklaşa düzenlediği  ‘Süt Günü' kutlama etkinliklerinde, 5 bin paket süt dağıtılarak sütün sağlık üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekildi…

Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ile beraberindeki öğrenciler, Cumhuriyet Meydanı'na kadar pankart ve dövizlerle yürüyerek, sütün önemine dikkat çektiler. Ardından Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen programda süt üretimi yapan firmaların da desteği ile 5 bin paket süt dağıtıldı.

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Erkan Alkan, Kayseri, tarım ve hayvancılıkta marka şehri olma yolunda hızlı bir şekilde ilerlediğine dikkat çekerek şunları kaydetti…  Kayseri olarak 300 bin büyükbaş hayvan, 600 tane küçükbaş hayvanımız bulunmaktadır. 2014 yılında 130 bin ton kayıtlı süt üretimimiz bulunmaktadır. Bunlardan dolayı 7 Milyon TL Bakanlığımız tarafından üreticilere destekleme yapılmıştır. Çocukların ruhsal ve fiziksel gelişimi için mutlaka ‘günde iki bardak süt' içilmesi gerekmektedir”

Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünay Çakı, Türkiye'de süt üretiminin gelişmiş ülkelere göre çok az olduğunu vurgulayarak, 1956 yuılından beri dünyada kutlanan ve 1990'larda Türkiye'de kutlanmaya başlanan süt gününde, sütün önemini insanlarımıza anlatmamız bakımından çok önemlidir. Avrupa ve Amerika' da 342 litre süt tüketilirken Türkiye'de ise 142 litredir. Bununda 23 litresi içiliyor. Dolayısıyla çocuklarımızın zihin gelişimini ve kemik sağlığını sağladığı için bu yüzden süt tüketimi gerekmektedir. Sağlıklı nesillere ulaşmamız için sağlıklı süt tüketmemiz gerekir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol hep birlikte süt tüketimine destek vererek, süt içtiler.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"