DÜZGÜN: "TÜRKİYE GENELİNDE KORUYUCU AİLE SIRALAMASINDA NÜFUSA ORANLA 1`İNCİ SIRADAYIZ"

DÜZGÜN:

Kayseri Valiliği tarafından koruyucu ailelere yönelik düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Türkiye genelinde koruyucu aile sıralamasında nüfusa oranla 1`inci sıradayız" dedi.

Bir düğün salonunda düzenlenen iftar yemeğine, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kocasinan Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Ali Candan, Melikgazi Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Erkaya Yırık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz ve çok sayıda koruyucu aile katıldı. İftar programının başlangıcında konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, koruyucu aileler hakkında bilgiler verdi. Düzgün, "Koruyucu aile müessesi bizim devlet bakımı altında özellikle geçmiş dönemde çocuk yuvası ve yurtlarda kalan çocuklarımızın buralardan alınarak aile sevgisine, şefkatine ihtiyaç duyacakları göz önünde bulundurarak en iyi yurt bakımından bile aile ortamı çok daha iyidir" dedi.
"NÜFUSA ORANLA TÜRKİYE`DE 1`İNCİ SIRADAYIZ"
Kayseri`nin koruyucu ailede başarılı olduğunu kaydeden Düzgün, nüfusa oranla Kayseri`nin Türkiye sıralamasında 1`inci il olduğunu söyledi. Vali Düzgün, şunları söyledi:
"Çocuklarımızı aile ortamına kavuşturmak amacıyla Kayseri`de de tüm Türkiye`de olduğu gibi koruyu aile uygulanıyor. Kayseri`de ki uygulama Türkiye çapında çok başarılı. 146 ailemizde 156 çocuğumuzun bakımı sağlanıyor. Türkiye ortalamasına bakıldığında Türkiye`de 4`üncü sıradayız ama nüfusa oranla Türkiye`de 1`inci sıradayız. Bu aile ortamında çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu güven, sevgi, şefkat, maddi ve manevi ihtiyaç duydukları bütün desteklerde sağlanmış oluyor. Bizde çocuklara bu güzel desteği veren ailelere teşekkür ediyoruz."



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”