E-38 SANAT SERGİSİ VATANDAŞIN BEĞENİSİNE SUNULDU

E-38 SANAT SERGİSİ VATANDAŞIN BEĞENİSİNE SUNULDU

Kadın kursiyerlerin hazırladığı el emeği, göz nuru eserlerin yer aldığı ‘E-38 Sanat Sergisi’ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da iştirak ettiği tören ile  yine kadınlar tarafından açıldı.

Büyükşehir Belediyesi girişindeki sergi salonunda gerçekleşen açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Aygül Aykut ile AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin ve yönetimi katıldı.

KAYMEK E-38 Sanat Sergisi ismiyle düzenlenen sergiyle E-38 e-ticaret platformunda bulunan birçok ürün sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide, eğitmenlerin eserlerinin yanı sıra ev ekonomilerine katkı sağlamak isteyen kadın kursiyerlerin ve el sanatları üretimi yapan tüm vatandaşların ‘Siz üretin biz E-38 ile kazanca dönüştürelim’ projesi kapsamında ürettiği el emeği göz nuru eserler de yer alıyor. El Dokuma  Maraş İşi, Kâğıt Rölyef, Ebru, Tezhip, Hüsn-i Hat, El ve Makine Nakışları, Çini, Filografi, İğne Oyası, Cam Boyama, Kırkyama, Yağlı Boya Resim, Katı’, Seramik Şekillendirme, Gümüş Takı İşlemeciliği gibi birçok el sanatı ve tekniğiyle hazırlanan ürünlerin yer aldığı sergide halı ve kilimler, KAYMEK bebekleri, Soğanlı bebekleri, takı tasarım ürünleri ve tablolar da bulunan KAYMEK E-38 Sanat Sergisi’nde birçok farklı sanat tekniği ile hazırlanmış olan eserlerin yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ile hazırlanan eserlere de yer verildi.

Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Aygül Aykut açılışta yaptığı konuşmada  “Kadının el emeği ile üretilmiş olan, kadın faktörünün olduğu her yer zaten güzelleşir ve orada üretim zaten kendini bulur. Doğası ve fıtratı gereği de böyledir. Kadına ve kadının ürettiklerine bu kadar değer verdiğiniz için bir kadın ve insan olarak gurur duyuyorum. Gerek genel olarak insanlık adına yaptığınız çalışmalarda hem evrensel anlamda hem de kadın temelinde yaptığınız tüm çalışmalar için sizi tebrik ediyorum. KAYMEK’lerimiz bunun çok önemli uzanan kolu. Biz de fakülte ve Erciyes Üniversitesi olarak burada bulunmaktan çok gurur duyuyoruz” değerlendirmesinde  bulundu.

25 el sanatı branşı ile hazırlanmış 185 adet eserin yer aldığı ve davetlilerin ilgiyle izlediği sergi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Giriş Salonu’nda ziyarete açık olacak.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı