e- TİCARET VE DİJİTAL PAZARLAMA ZİRVESİ

e- TİCARET  VE DİJİTAL PAZARLAMA ZİRVESİ

HİÇYILMAZ: ?e-TİCARET İLE TİCARETİN YÖNÜNÜ DEĞİŞİYOR? ...

Kayseri  Ticaret  Odası´nın ev sahipliğinde  gerçekleştirilen e-Ticaret ve Pazarlama Zirvesi´ne  her geçen gün  yaygınlaşarak  hacmi büyüyen internet üzerinden yapılan alışverişler  büyüteç altına alınarak  derinlemesine  irdelendi?  Zirvede konuşan  Kayseri Ticaret Odası  Başkanı Mahmut Hiçyılmaz  ekonominin bir parçası haline gelen e-ticaretin giderek hayatın her alanında etkilerini hissettirdiğinin altını çizerek  ?e-ticaretin her geçen gün büyüyen hacmiyle Türkiye´de de ticaretin yönünü değiştiren bir hal almaya başladı ? değerlendirmesinde  bulundu?

Kayseri Ticaret  Odası Konferans  Salonunda  gerçekleştirilen ve her geçen gün  yaygınlaşarak  hacmi büyüyen internet üzerinden yapılan alışverişler  büyüteç altına alınarak derinlemesine irdelendiği  ?e- Ticaret  ve Dijital Pazarlama Zirvesi´ nin  açılış konuşmasını  gerçekleştiren  Kayseri Ticaret Odası  Başkanı Mahmut  Hiçyılmaz yaptığı  değerlendirmede   1990´lı yılların başından itibaren ekonominin bir parçası haline gelen e-ticaretin giderek hayatın her alanında etkilerini hissettirdiğini  belirtip, elektronik ticaretin, her türlü mal ve hizmet satışının güvenli olarak internet üzerinden gerçekleştirilmesi olduğunu ifade ederek ?Başka bir tanımla e-ticaret  insanların internet ortamındaki belli sistemler üzerinde gerçek ya da sanal ürünleri para karşılığında satın alması işlemidir? ifadesini  kullandı?

Sözlerinin  devamında  Türkiye´de internet kullanıcı sayısı ve buna bağlı olarak e-ticarete ilginin giderek arttığını vurgulayan Başkan Hiçyılmaz ?e-Ticaret  her geçen gün büyüyen hacmiyle Türkiye´de de ticaretin yönünü değiştiren bir hal almaya başladı? dedi   ve ekledi? ?Türkiye ve dünya değişiyor ama Türkiye özellikle dinamik bir ülke olmasından dolayı değişikliklerimiz gelişmiş ülkelere oranla daha da hızlı olmakta. E-ticaret konusunda fazla mesafe kat edebildiğimizi söyleyemiyorum. Çünkü e-ticaret potansiyeli ve ticaret hacmi bakımından gelişmiş ülkelerden gerilerdeyiz ama bizim hedefimiz elbette gelişmiş olan ülkelere yetişmek hatta onları geçerek dünyadaki ilk on ekonomi içerisine girmek. Bunu yapabilmek için kendimizi yenilememiz gerekiyor. Teknolojiye ayak uydurmamız gerekiyor ve yaptığımız iş ne olursa olsun onun daha iyisini yapma noktasında gayret göstermemiz gerekiyor."

Türkiye´de e-ticaret hacminin toplam ticaret içerisindeki payının yüzde 3 civarında olduğunu da hatırlatan   Başkan Hiçyılmaz, "Ama İngiltere´de, Almanya´da bu oran yüzde 10´larla, yüzde 20´lerle ifade edilecek rakamlara geliyor. Bunun da daha kolay bir alışveriş sistemi haline geldiğini görüyoruz."diyerek sözlerini noktaladı?.

Başkan Hiçyılmaz´ın açılış konuşmasının ardından  kürsüye gelen  N11.com Güney Anadolu Bölge Müdürü Fethi Dalkılınç, "e-ticaret dünya ve Türkiye rakamları, en çok satılan ürün grupları" konulu bir sunum gerçekleştirerek  katılımcılara  elektronik  ticaret konusunda bilinmesi gerekenler  hakkında bilgilendirme yaparak  bilinmesi  ve dikkat edilmesi gerek detaylar konusunda  aydınattı?

HABER : C.ÜSTEN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları