ECZACILAR ODASI BAŞKANI ULUTAŞ:

ECZACILAR ODASI BAŞKANI ULUTAŞ:

?KRİZ YOK, UZLAŞILACAĞINA İNANIYORUM?

Son dakika olarak Türkiye´nin gündemine düşen, Bakanlık ile Eczacılar Birliğinin protokol anlaşmasının sağlanamamasını kriz olarak değerlendiren haber kuruluşlarına Eczacılar Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş tepki göstererek ?Kriz yok uzlaşılacağına inanıyorum? değerlendirmesinde bulundu. Ulutaş, ?Uzlaşma olmasa dahi vatandaş mağdur olmaz, gider parasını SGK´DAN alır? açıklamasında bulunarak, ?Vatandaşı kaosa sürüklemeye gerek yok? ifadesini kullandı?
İlgili Sağlık ve Çalışma Bakanlıklarının Eczacılar ile anlaşmaya varılamamasını son dakika kriz olarak geçen haber kuruluşlarına, 12. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş kriz olarak değerlendirilmemesi gerektiği ifade etti.
Başkan Ulutaş, eczacılar ile ilgili bakanlıkların geldiği noktayı ve yaşanacak sürecinin ayrıntılarını şu şekilde aktardı; ?31 Mart itibari ile SGK ile Türk Eczacılar Birliğinin arasında imzalanan protokol sona eriyor. Protokolün yeniden yapılması gerekmekte. Bizlerde bu sürece katkı koymak amacıyla çalışmalarımıza hız verdik. Geçtiğimiz gün Ankara´da 54 Eczacılar Odası Başkanı ile bir araya geldik. Bu süreçler pazarlıklar şeklinde ilerler, tabiki masanın bir tarafında Türk Eczacılar Birliği, diğer tarafında ilgili bakanlıklar yani devletimiz, yani hükümetimiz olur. Bizim taleplerimizi ilgili bakanlığımız değerlendirir, ekonomik koordinasyon kuruluna sunar. Taleplerimiz iletildi, bu konuda Ekonomik Koordinasyon kurulundan çıkan bir karar vardı bize bildirildi, Çalışma Bakanımız Sayın Süleyman Soylu bizi dinledi, bu şartların bizim taleplerimizi karşılamayacağını ilettik, dolayısıyla henüz bir anlaşma sağlanamadı. Bunu Türk Eczacılar Odası bir basın açıklamasıyla duyurdu. Ama bu kaos olacak, insanlar ilaç alamayacak, böyle bir şey söz konusu değil, o protokoller yarın itibari ile bitse bile, Türk Eczacılar Birliği bunun bittiğini noter kanalı ile ifade eder. Ama protokoldeki bir madde gereği, 30 günlük bir geçiş süreci olur. Yani 1 Nisan itibari ile bitse bile 30 gün daha aynı şekilde devam edecek. Zaten bu süre zarfı içerisinde de ben çözüleceği kanaatindeyim. Burada hastalarımızı, vatandaşlarımızı endişeye sevk etmek, onları kriz ile baş başa bırakmak söz konusu değil. Benim kanaatim bu süreç içerisinde ben görüşmelerin iyi gittiği izlenimini aldım. Ben Çalışma Bakanımızın yaklaşımı ve desteğine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Malatya Milletvekilimiz Eczacı Özgür Çalık hanım bu konuda çok ciddi çalışmalar içerisinde kendisine teşkkür ediyorum ve diğer milletvekillerimiz de destek oluyorlar. Ulusal basında bu kriz olarak değerlendirilmekte bu doğru değil, daha önce de bu görüşmeler yapıldı, çözüme yönelik yaklaşımlarla hareket etmek lazım. Ben basında sözleşmesizlik döneminin bile doğru ifade edilmediğini gördüm, sözleşme bitmiş olsa bile süreç şöyle işler, sözleşmesizlik döneminde hastalarımız gelir, ilaç reçetesini verir, ilaçlarını alır, eczaneye ücretini öder, faturasını alır gider SGK´DAN parasını talep eder. Yani insanların cebinden para alınacak bu parayı devlet karşılamayacak diye bir durum yok ortada. Ama sözleşmessizlik dönemleri karışıklık getirir biz de bunu arzu etmiyoruz. Kayseri Eczacılar Odası olarak her zaman çözümden yana olduk, kaostan yana olmadık.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı