ECZACILARA ´KANSER´ ANLATILDI

ECZACILARA ´KANSER´ ANLATILDI

Prof. Dr. Abdullah Büyükçelik: "Kanser istilası her geçen gün artıyor"

Prof. Dr. Abdullah Büyükçelik: "Kanser istilası her geçen gün artıyor" 

12. Bölge Kayseri Eczacı Odası tarafından Meme Kanserine Farkındalık ayı dolayısıyla eczacılara yönelik düzenlenen eğitimde konuşan Acıbadem Kayseri Hastanesi Tıbbi Onkoloji ve İç Hastalıkları Bölümünden Prof. Dr. Abdullah Büyükçelik, "Kanser istilası her geçen gün artıyor" dedi. 

12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Konferans Salonu´nda düzenlenen eğitimde konuşan Acıbadem Kayseri Hastanesi Tıbbi Onkoloji ve İç Hastalıkları Bölümünden Prof. Dr. Abdullah Büyükçelik, "Kanser bütün dünya için geçerli önemli bir sağlık sorunudur. Özellikle gelişmiş olan ülkelerde kalp damar hastalıklarıyla ilgili tedavi seçeneklerine insanlar kolayca ulaşabildikleri için kalp damar hastalıklarına bağlı ölümler önemini yitirmeye başladı. Kanser öne çıkmaya başladı. Çünkü kanser istilası her geçen gün artıyor. Çevremize baktığımız zaman birçok faktör kanser gelişimi için risk oluşturuyor. Her ne kadar önemli bir risk faktörü olan sigarayı bertaraf etmeye çalışsak ve ciddi bir mücadelede yol alsak da birçok çevre faktörü kanser gelişimi için risk oluşturuyor" dedi.

12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş ise "Yeni yönetimdeki arkadaşlarımızla beraber hızlı bir şekilde ara vermeden çalışmaya başladık. İlk olarak bugün bir eğitim programı düzenledik. Ekim ayı Meme Kanserinde Farkındalık Ayı olarak Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlendiği için bu farkındalığa katkı vermek ve meslektaşlarımızın bilgi birikimini biraz daha artırmak, hastalarımıza daha faydalı bilgiler vermek için Acıbadem Kayseri Hastanesi ile iş birliği yaparak bir eğitim programı düzenledik. Meslektaşlarımızın da yoğun ilgisiyle eğitim programımızı gerçekleştiriyoruz. Farkındalığın artması içinde bu hafta sonu bir doğa yürüyüşü düzenleyeceğiz. Bu eğitimlerimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı