ECZACILIK 175 YAŞINDA

ECZACILIK 175  YAŞINDA

İnsanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri olan eczacılık meleği topraklarımızdaki 175. yaşını kutlarken, ilimiz eczacıları 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası ve Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi`nin öncülüğünde tertiplenen bir dizi etkinlikle

14-18 Mayıs Eczacılık Haftası münasebetiyle ilimizde bir dizi etkinlik düzenlendi. İlk olarak ile  Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin ortaklaşa düzenledikleri etkinlikte Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı`na çelenk bıraktı. Ardından 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası tarafından Eczacılık Haftası münasebetiyle  12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Konferans Salonu’nda söyleşi düzenledi.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından başlayan törene, Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, ERÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, eczacılar ve öğretim görevlileri iştirak etti.

Ataturk anıtına Çelenk bırakılmasının ardından  konuşma yapan 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, "Ülkemizde modern eczacılığın temellerini oluşturan ilk eczacılık sınıfının kurulduğundan bugüne tam 175 yıl geçti. Mesleki tarihimizde özel bir yere sahip olan bugünü, Türk Eczacılar Birliği olarak eczacı odalarımız, eczacı kooperatiflerimiz, eczacılık fakültelerimiz ve 30 bin eczacımız ile birlikte kutluyor olmanın kıvancını yaşıyoruz.  Ulutaş sözlerinin devamında “Toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, sağlık ve ilaç hakkının savunulması, daha nitelikli sağlık hizmet sunumunun gerçekleştirilmesi ve daha iyi bir sağlık ortamının tesisi için yoğun çaba sarf eden bir mesleğin mensubu olmanın gururuyla yolumuzda yürümeye devam edecek, nice 14 Mayıs`ları yine birlikte kutlayacağız" ifadesini kullandı."değerlendirmesinde bulundu..

 

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar ise, "14 Mayıs`ın ana teması olarak bu yıl `Sağlık okuryazarlığı` belirledik. 12-18 Mayıs 2014 tarihleri arasından gerçekleştireceğimiz. Eczacılık Haftası`nda ülkemizde maalesef oldukça düşük seviyelerde bulunan sağlık okuryazarlığı olgusuna vurgu yapmak sağlık hizmetlerinden yararlanan bilgi ve danışmanlık ihtiyaçlarının karşılanmasında ise eczanelerin en güvenilir sağlık bilimleri olduğunu hatırlatarak kamuoyunda farkındalık yaratmak, sağlık otoritesinin ve sağlık çalışanlarının dikkatini birkez daha bu yöne çekmek istedik" ifadesini kullandı...



Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı