EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ´NDE YENİ SİSTEM

EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ´NDE YENİ SİSTEM

YALIN SAĞLIK UYGULAMASI PROJESİ HAYATA GEÇİYOR ?

Tedavi süreçlerinde israf, hata ve iş gücü kayıplarını en aza indirmek için harekete geçen Eğitim Araştırma Hastanesi ?Yalın Sağlık Uygulamaları Projesi´ni hayata geçirmeye hazırlanıyor? Söz konusu proje ve ilimiz sağlık sitemine katkılarını kamuoyuna iletmek üzere Eğitim Araştırma Hastanesi´nde bir basın açıklaması gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan? Bu projeyi hayata geçirmekteki temel amacımız, tedavi sürecine hastanın gözü ile bakarak ?gerçek değer´i bularak odaklanmak ve süreçlerdeki israfları, hata ve iş gücü kayıplarını yok ederek toplam tedavi süresini ve maliyetleri azaltırken hizmet kalitesini de arttırmaktır? ifadesini kullandı?
Eğitim Araştırma Hastanesi, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı desteği ile ?Yalın Sağlık Uygulaması´ projesini hazırlayarak uygulamaya hazır hale getirdi? Konuyla ilgili olarak, Eğitim Araştırma Hastanesi 5. Blok Konferans Salonunda düzenlenen seminere İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, çok sayıda hekim ve sağlık çalışanı katıldı. Projeyle ilgili bilgi veren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, sağlık hizmet sunumlarının tekrar gözden geçirilerek; yönetici/çalışan, hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetini arttırmayı, böylece daha kaliteli ve sürekli hizmet verebilmeyi amaçladıklarını vurguladı?
Yalın sağlık uygulamaları ile tedavi süreçlerindeki maliyetlerin azaltılacağını belirten Doç. Dr. İbrahim Özcan, çalışma ile hasta ve hasta yakını memnuniyetlerinde artış gözlemlendiğinin altını çizerek ?Yalın Sağlık Uygulamalarında temel amacımız, tedavi sürecine hastanın gözü ile bakarak ?gerçek değer´i bularak odaklanmak ve süreçlerdeki israfları, hata ve iş gücü kayıplarını yok ederek toplam tedavi süresini ve maliyetleri azaltırken hizmet kalitesini de arttırmaktır. Çalışan açısından zaman ve güçten tasarruf etmek, hizmet kalitesinin artması, süreçlerin hızlanarak daha efektif kararların alınmasını gerçekleştirmektir. Çalışma neticesinde hasta ve çalışan memnuniyeti ile birlikte kalitenin arttığını, bekleme sürelerinin ve stokların azaldığını, maliyetlerin düştüğünü daha kolay yönetilebilir sağlık sistemi ile birlikte yeni bir kurum kültürü modelinin oluştuğunu gözlemekteyiz ve seçilen pilot bölgelerden aldığımız başarı ve katma değerli uygulamalarımıza oluşturduğumuz yeni ekibimizle hastane geneline yaygınlaştırmayı planlamaktayız.? İfadesini kullandı?
Başhekim Doç. Dr. Özcan sözlerinin sonunda projenin gerçekleştirilmesinde destek veren ORAN ve emeği geçen personele şükranlarını sunarak noktayı koydu?
HABER: C.ÜSTEN



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı