EĞİTİM - ARAŞTIRMA HASTANESİ´NE

EĞİTİM - ARAŞTIRMA HASTANESİ´NE

PALYATİF MERKEZİ KURULDU

Özellikle kanser hastalarının yaşam kalitesini artırmak maksadı ile kurulan Palyatif Bakım Merkezleri´nin sayıları hızla artıyor. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği´ne bağlı olarak hizmet veren Eğitim Araştırma Hastanesi´nde hizmete giren ?Palyatif Bakım Merkezi´nde, özellikle kanser hastalarının yaşadığı sorunların en aza indirilmesi sağlanarak hastaların konforu artırılacak.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği´ne bağlı Eğitim Araştırma Hastanesi´nde başta kanserle mücadele edenler olmak üzere hastaların konforunun artırılması amacıyla ?Palyatif Bakım Merkezi? hizmete açıldı.
Özellikle kanser hastalarının Ağrı, bulantı, kusma, halsizlik ve diğer şikayetlerinin giderilmesi, beslenme desteğinin sağlanması, hasta ve yakınlarına psikolojik ve sosyal destek sunulması ile hastanın konforu ve bakımı sağlanarak gerçekleştirilen ?palyatif bakım? hastaların ömrünü uzatıyor. Hastaların yıllarına yaşam katmak için yola çıkan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Eğitim Araştırma Hastanesi´nde de bir merkez açtı.
Palyatif bakımı ?Ölüme giden bir insanın sosyal hayattan kopmaması için yapılması gerekenler? olarak tanımlayan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof Dr. Ahmet Gödekmerdan haber ekibimize yaptığı değerlendirmede ?İnsan ömrünün uzaması sonucunda kronik hastalıklar artmış, bu nedenle de palyatif bakım merkezlerinin açılması bir gereklilik haline gelmiştir. Fiziksel, psikososyal ve spiritüel gereksinimlerin karşılanması yoluyla acı çekmenin önlenmesi ve hafifletilmesine yönelik uygulamaların yer aldığı ve yaşam kalitesinin geliştirilmesinin amaçlandığı bir yaklaşım olan ?palyatif bakım? ise gün geçtikçe önem kazanmakta? ifadesini kullandı?
Bünyesinde 1 psikolog, 1Sosyal Hizmet Uzmanı, 1Fizyoterapist, 8 Hemşire ile hizmet vermeye başlayan ve şu an için 17 yatak kapasitesine sahip olan merkezin yatak sayısının 34´e çıkarılacağını belirten Genel Sekreter Gödekmerdan ?Palyatif bakımın daha etkili olması için sağlık mensuplarının yanında diğer meslek grupları , gönüllüler, belediyeler gibi kamu kurumları ve hayır kurumları arasında işbirliği şarttır? değerlendirmesinde bulundu?
Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan sözlerinin sonunda ?Biz hastalarımıza ve yakınlarımıza hep şunu söylüyoruz ?sizin için yapabileceğimiz bir şey her zaman var´ diyoruz ve yapmalıyız bu bizim görevimiz. Kurduğumuz bu merkezlerimizin amacı hastaların yıllarına yaşam katmak, bu bizim nihai hedeflerimizden bir tanesi. Biz bireyin yaşamına yıl ekleyemeyebiliriz fakat mutlaka yıllarına yaşamı eklemek zorundayız? diye konuştu.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"