EĞİTİM BİR-SEN KAYSERİ 1. NOLU ŞUBE BAŞKANI AYDIN KALKAN:

EĞİTİM BİR-SEN KAYSERİ 1. NOLU ŞUBE BAŞKANI AYDIN KALKAN:

?10 YILINI DOLDURAN ÖĞRETMENLER UZMAN ÖĞRETMEN OLSUN? ...

Eğitim Bir-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, 1 Mayıs kutlamaları ve memurların beklentileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Aydın Kalkan ?On senesini dolduran eğitimcilere uzaman öğretmenlik, on beş yılını dolduran eğitimcilere başöğretmenlik unvanını verin? diye konuştu.
Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, Ağustos ayının memurlar için önemini vurgulayarak, ?2017 Ağustos ayı memurlar için çok önemlidir. 2018 ve 2019 yıllarını ilgilendiren mali haklar ve özlük beklentilerimiz bu görüşmelerde netleşecek. Genelde memurlar ve özelde de öğretmenler önemli beklenti içerisindeler. Öğretmenlerimiz başta itibarlarının geri verilmesini beklemektedirler. Fakat özellikle kariyer basamaklarıyla ilgili beklenti hemen her öğretmenin beklentisi durumundadır? dedi.
?10 yılını dolduran öğretmenler uzman öğretmen olsun?
Uzman öğretmen ile uzman olmayan öğretmen arasında neredeyse yılda 1 maaş fark ortaya çıktığını bu durumun çalışma barışını bozduğunu anlatan Aydın Kalkan sözlerini şöyle sürdürdü;
?2006 yılında öğretmenler arasında kariyer basamakları sınavı yapıldı. Sınavı kazanan öğretmenler uzman öğretmen ve başöğretmen oldular. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik´in uygulaması olan kariyer basamakları sınavı 2006 yılında bir kere yapıldı, sonraki yıllarda yapılmadı. Halbuki bu sınav her yıl yapılacaktı ve 7 yılını dolduran her eğitimci bu sınavla uzaman ya da başöğretmen olma imkanı elde edecekti. Önerimiz ya her yıl kariyer basamakları sınavını yapın ya da on senesini dolduran eğitimcilere uzaman öğretmenlik, on beş yılını dolduran eğitimcilere başöğretmenlik unvanını verin. Milli Eğitim Bakanlığından ve hükümetten öğretmenlerin seslerine kulak vermeli. Öğretmenlerin eğitim öğretimin planlanması ve karar alma süreçlerinde sürece dahil edilmeli.?


Haber Kaynak : İHA

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı