EĞİTİM BİR SEN KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI AYDIN KALKAN

EĞİTİM BİR SEN KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI AYDIN KALKAN

"MEHMET AKİF´İ RAHMETLE ANIYORUZ"

Eğitim Bir Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, "Mehmet Akif Ersoy, milletimizin en buhranlı zamanında vicdanların sesi olarak yedi düvele bir meydan okuyuştur. Bazı şiirler vardır, manasının sırrına tam anlamıyla ermek mümkün değildir. İstiklal Marşı´mız da Çanakkale Şehitlerine şiiri de bu özelliklerde olan şiirlerdir" dedi.
Eğitim Bir Sen Kayseri şubesi Başkanı Aydın Kalkan, Mehmet Akif Ersoy´un ölüm yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı. Aydın Kalkan, "Bağımsızlığımızın mimarları elbette askerlerimizdir, halkımızdır, bizlere destek veren milletlerdir. Fakat bağımsızlığımızı belgeleyen, onun tapu belgesini ortaya çıkaran kişi de merhum Mehmet Akif´tir. Akif, en zor zamanlarda en zor şartlarda milletimizin sesi olmuş, nefesi olmuş ve duygularına tercüman olmuştur" ifadelerini kullandı.
"Eğitim Bir Sen olarak değerlerimizin, kültürümüzün içinin boşaltılmaması gerektiğine inanıyoruz" ifadesinde bulunan Aydın Kalkan, "Milli Şairimiz ecdadına sahip çıkmış, üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapmamış, hakkı tutup kaldırmıştır.
İstiklal Marşı´mızın ve Mehmet Akif´imizin sadece 12 Mart´a hapsedilmemesi gerek. Yılın her günü bağımsızlığımızı, milli marşımızı ve kültürümüzü oluşturan tüm değerleri gündemde tutmak gerek. Sokağa çıkılsa, Mehmet Akif Ersoy´un ölüm tarihi sorulsa çok az insan bu tarihi biliyor" diye konuştu.
Aydın Kalkan, "Okullarda diğer kurumlarda Mehmet Akif, Milli Marşımız, Bağımsızlığımızın konu edildiği söyleşilerin, konferansların yapılması gençlerin tarihini ve değerlerini hatırlaması anlamında önemlidir" ifadelerini kullandı.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor