EĞİTİM BİR SEN KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI KALKAN,

EĞİTİM BİR SEN KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI KALKAN,

?TACİZ VE CİNAYET OLAYLARI EĞİTİM GÖZ ARDI EDİLEREK ÇÖZÜLEMEZ?

Eğitim Bir Sen Kayseri Bir Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, son günlerde kamuoyunun gündeminden düşmeyen taciz, tecavüz ve cinayet olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamada ?Her insanın başına bir polis, bir jandarma dikme imkânını yoktur, İnsanların birlikte yaşayacakları ortak zeminin geliştirilerek kuvvetlendirilmesi gerekmektedir. Bu zemini inşa edecek kurum ya da kadroların gündelik tartışmaların ötesinde planlamalar ve çalışmalar yapması gerekmektedir? ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir Sen Kayseri Bir Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, eğitim liderleriyle yaptıkları istişare toplantısını değerlendirerek  ? Kocasinan ilçemizdeki tüm okul müdürlerimizle istişare toplantıları yaptık, Melikgazi ilçemizde de son grup idarecilerimizle görüşmelerimizi yapacağız ve alınan kararları komu oyuyla paylaşacağız? ifadesini  kullnadı?

Şube Başkanı  Kalkan okul müdürlerinin  özellikle eğitimin yönteminde oluşturulan serbest ve sözde özgürlükçü anlayışın eğitim öğretim çalışmalarını olumsuz etkilediğini belirttiklerini ifade ederek; Eğitimin  toplumun gelecek inşasında  en belirgin yön levhası olduğunu, yön levhalarının  zayıflatıldığını, devletin ortaya koyduğu disiplin kurallarının bile işletilemediğini, eğitimin öznesi olan öğretmenin ve idarecilerin disiplin kurallarını işletmeye kalktıklarında hemen şikayetlerle ve soruşturmalarla, iftiralarla ya da gereksiz ithamlarla karşılaştıklarını belirtti.

 Kalkan sözlerinin sonunda   Toplumu geleceğe hazırlarken duygusal ve gündelik politikalardan uzak durulması, cinayetler tacizler, tecavüzler nasıl önlenmesi sorusunun toplumun tüm kesimlerince sorgulanması gerektiğini  vurgulayarak  ?Televizyon dizilerine çekidüzen verilmeden, tüketim çılgınlığını göz ardı ederek, teknoloji bağımlılığına bakmadan, milletimizin dini ve milli değerlerine gereken önemi vermeden, eğitim kurumlarını devlet dairesi anlayışına getirerek, eğitimcilerin hizmet sunan paralı askerler konumundan çıkarmadan cinayetleri, tacizleri önlemek zor ? diye konuştu?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da