EĞİTİM BİR-SEN KAYSERİ ŞUBESİ

EĞİTİM BİR-SEN KAYSERİ ŞUBESİ

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA GİTTİ

Önceki Başkan Aydın Kalkan, Ak Parti Kayseri listesinden milletvekili adayı olunca koltuğunu emanet ettiği Mustafa Lale ile genel kurulda başkanlık için yarıştı. Milletvekili seçilememesinin ardından Eğitim Bir Sen Şube başkanlığına dönmek isteyen Kalkan ve Lale arasındaki kıyasıya yarışın sonunda gülen taraf 86 oyla Aydın Kalkan oldu. Mustafa Lale ise 61 oy aldı.
Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi Genel Kurula gitti. İki liste ile girilen seçimde başkanlık koltuğu için eski başkan Aydın Kalkan ve koltuğu emanet ederek vekillik serüvenine atıldığı Mustafa Lale oldu. Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen genel kurula, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı´da iştirak etti. Kurulun Divan Başkanlığını yapan Çakırcı yaptığı kısa konuşmada ?Bu yarışın kaybedeni yok. Her iki aday da bizim kardeşimiz ? ifadesini kullandı? Genel Kurul öncesinde konuşan eski başkan Aydın Kalkan ise konuşmasında ?Yönetim kurulundan arkadaşlarımız 4 aylık süre içerisinde Eğitim Bir-Sen´i başarılı bir şekilde Kayseri´de temsil ettiler. Bu arkadaşlarımız ile bir de benim hazırladığım bir liste seçime girdi. Kaybedeni olmayan bir seçim yapıyoruz. İnşallah hayırlısı olacak. Eğitim Bir-Sen Kayseri şubemizin birlik ve beraberliği bozulmadan aynı şekilde önümüze bakacağız. Eğitim Bir-Sen´nin şuanda Kayseri´de 7490 üyeye sahip. Önümüzdeki dönemde inşallah bu sayımızı on bine çıkaracağız. Eğitim çalışanlarının özlük ve sosyal haklarıyla ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz. önümüzdeki toplu sözleşme sürecinde de inşallah kamu ve çalışanları en iyi şekilde genel merkezimiz ve illerimizden gelen istekleri doğrultusunda toplu sözleşme masasında kendilerini temsil etmeye gayret edeceğiz.?
Emanetçi olarak oturduğu koltuğa seçilmiş başkan olarak oturmak isteyen Mustafa Lale ise değerlendirmesinde şunları kaydetti? ?Aydın Bey´in milletvekili aday olmasıyla birlikte camiamızda şöyle bir kanı oluştu, artık aday olduğundan dolayı camiamıza geri dönmesi sendikamıza faydalı olmayacağı kanaatindeyiz. Bunu sendikamıza emeği geçmiş büyüklerimizle istişare yaptık. Biz iki liste çıkarmak zorunda kaldık. Bizim amacımız tek kişiliğe dayalı değil, istişareye dayalı hizmet sendikacılığı yapmak. Kayseri´deki eğitim ve öğretimin kalitesini artırmak. Manifestomuzda söylediğimiz gibi istişareler yapıp çalıştaylar yaparak eğitim öğretim kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz.?
Kalkan ve Lale arasında geçen zorlu yarışın sonrasında ise ipi göğüsleyerek başkanlık yarışını kazanan 86 oyla Aydın Kalkan oldu. Mustafa Lale ise 61 oy aldı.
HABER: M. EMRE KİPMAN



Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"