EĞİTİM ? BİR SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN:

EĞİTİM ? BİR SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN:

?YENİLİKLERE AÇIK DERS PROGRAMLARINA İHTİYACIMIZ VAR? ...

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan sendika binasında bir basın açıklaması gerçekleştirerek 2016 -2017 Eğitim ? Öğretim Yılı yarı yılını değerlendirdi? Kalkan açıklamasında iyi bir gelecek için yeni bir müfredata ihtiyaç olduğunu vurgulayıp ?Sorunlarımızın çaresi çağa uygun, yeniliklere açık ders programlarından geçmektedir ? değerlendirmesinde bulundu?
Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan 2016-2017 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemini değerlendirdiği basın açıklamasında , ?Eğitim çalışanlarının birçok olumsuzluğa rağmen özveriyle çalıştıkları, darbe girişimi sonrası yaşanan kritik süreç sona ermiş bulunmaktadır.?diyerek başladığı sözlenin devamında şunları kaydetti? ?Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) hain planlarının icra edildiği bir zaman diliminde ve bunun artçı sarsıntılarının gölgesinde açılan eğitim-öğretim yılında, ihanet şebekesine mensup kişilerin kamudan tasfiye edilmesine yönelik tedbirlerin alınması nedeniyle, bazı olumsuzlar yaşanmıştır. İhraçlar, açığa almalar, özellikle valilikler ve kaymakamlıklar tarafından açığa alınanların durumlarının netleştirilmesinin gecikmesi eğitim-öğretimi etkilemiştir. Masum ve hainlerin ayrıştırılması noktasında illere göre farklılıkların olması art niyetlilere kapı aralamış, hainlerin gizlenmesine, masumların ise itibarsızlaştırılmasına zemin hazırlamıştır?
Kalkan sözlerinin devamında öğretmen açığı konusuna da vurgu yaparak ?Öğretmen açığı, erkek kamu görevlilerine dayatılan darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliği, ek ders esaslarındaki eşitsizlikler, ders ücretlerindeki adaletsizlikler, mülakata dayalı sözleşmeli öğretmenlik, performans, rotasyon, müfredat, alan değişikliği, kariyer basamakları gibi birçok sorun çözüme kavuşturulmayı beklemektedir? değerlendirmesinde bulundu?.
?Sorunlarımızın çaresi çağa uygun, yeniliklere açık ders programlarından geçmektedir ?analizi ile eğitim camiasının sorunlarını çözmek için nasıl bir rota izlenmesi gerektiğine işaret eden Kalkan ?Yoğun bir değişimin yaşandığı bugünün dünyasında meraklı, öğrenmeye istekli, üretken, öz güvenli, kendini iyi ifade edebilen, sürekli yeni şeyler öğrenebilecek ve yeni fikirler bulup bunları uygulayabilecek insan kaynağına ihtiyaç vardır. Eğitim sistemimiz, Anayasa´dan başlanarak kanunlar, yönetmelikler ve diğer mevzuat çerçevesinde çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek, milletin beklentilerini karşılayacak şekilde yeniden ele alınmalıdır.? Diye konuştu?
Sözlerinin devamında ?İhtiyaç kadrolu öğretmenlerle karşılanmalı, mülakatlı/sözleşmeli istihdamdan vazgeçilmelidir . Son yıllarda derslik yapımında kayda değer bir artış olmasına ve çok sayıda öğretmen ataması . İstihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan eğitimcilere ek tazminat verilmelidir Ek ders ücretlerindeki çarpıklıklar giderilmeli, hakkaniyete uygun bir iyileştirme yapılmalıdır? şeklinde sektörel tesbitlerini dillendiren Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kalkan okullara bütçe verilmesi kararı hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu??Eğitim-Bir-Sen´in Milli Eğitim Şûrası´nda sunduğu tekliflerden olan ve şûra genel kurulunda da kabul edilen okullara bütçe verilmesi kararı bir an önce uygulanmalıdır. Okul yöneticilerinin asli görevlerini yerine getirmelerinin önündeki en büyük engel olan bütçe sorunu; öğretmeni, yöneticiyi ve veliyi karşı karşıya getirmekte, bundan en fazla zararı yine okul yönetimleri görmektedir. Bunun önüne geçmek için merkezi bütçeden, öğrenci başına ödenek uygulamasına geçilmeli, okullarda tahsildarlığa son verilmelidir.?

Haber: Reyhan ÖZTEMİR



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”